Κρέμα από μούρα και λευκή σοκολάτα στο ποτήρι! Το απόλυτο χειμωνιάτικο γλυκό, ιδανικό για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου

16:01 28/12/2021 - Πηγή: iPop

Αυτό το γλυκό είναι ό,τι πρέπει για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου! Κρέμα από μούρα και λευκή σοκολάτα στο ποτήρι! Είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο, ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις! Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες πριν το σερβίρεις.

Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τυρόψωμα θα τους εντυπωσιάσει όλους στο γιορτινό σου τραπέζι

Τα υλικά που θα χρειαστείς
για την κρέμα από μούρα και λευκή σοκολάτα:σπόροι ροδιού, για σερβίρισμα

Για τη στρώση λευκής σοκολάτας

100ml διπλή κρέμα200 γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη2 μεγάλα λεμόνια, ξύσμα

Για τη στρώση μούρων

300γρ ανάμεικτα μούρα150γρ. σμέουρα2 κ.σ χυμό λεμονιού600ml διπλή κρέμα160 γρ άχνη ζάχαρη

Για το κουλουράκι από φιστίκι

100 γρ βούτυρο ανάλατο, 50 γρ ζάχαρη άχνη135 γρ αλεύρι απλό50 γρ φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Ο Απόστολος Ρουβάς μοιράζεται μαζί μας την απόλυτη συνταγή για βασιλόπιτα με φουντούκι και ξερά φρούτα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Για τη στρώση λευκής σοκολάτας, ζέστανε την κρέμα σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει ο ατμός και να εμφανιστούν φυσαλίδες. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν. Τοποθέτησε έξι μικρά ποτηράκια με κλίση στα πλάγια σε μια φόρμα για μάφιν. Ρίξε το μείγμα στα ποτήρια και μετά ψύξε για 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.Για τη στρώση των μούρων, βάλε όλα τα μούρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να πολτοποιηθούν. Πέρασε τα μέσα από ένα κόσκινο χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα απευθείας σε μια κανάτα και μετά ανακάτεψε με το χυμό λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα βάλε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ζέστανε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυνάμωσε τη φωτιά και βράσε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα από τον πουρέ. Ψύξε για 15 λεπτά πριν περιχύσεις πάνω από τη στρώση λευκής σοκολάτας. Ψύξε για 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.Προθέρμανε το φούρνο στους 170C/150C. Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα. Για να φτιάξεις το κουλουράκι, βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα χτύπα με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ανακάτεψε σε ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι, το αλεύρι και τα φιστίκια Αιγίνης για να δημιουργήσουν μια σφιχτή ζύμη και στη συνέχεια δημιούργησε με τα χέρια σου μια λεία μπάλα. Βάλε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και άνοιξέ την με το ρολό. Ψύξε για 20 λεπτά. Κόψε σε 20 κύκλους περίπου 4 εκ. και βάλε τους στο ταψί. Ψήσε για 20-25 λεπτά, στη συνέχεια σύρε από το φύλλο σε μια σχάρα και άφησε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμα για σερβίρισμα, ρίξε από πάνω τα ψιλοκομμένα φιστίκια και τους σπόρους ροδιού και σέρβιρε με τα μπισκότα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κρέμα από μούρα και λευκή σοκολάτα στο ποτήρι! Το απόλυτο χειμωνιάτικο γλυκό, ιδανικό για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα