Λαχταριστή πουτίγκα μπανάνας με τραγανά μπισκότα: Ένα πολύ δροσιστικό, απαλό και πλούσιο σε αρώματα επιδόρπιο με άκρως εθιστική γεύση!

15:11 11/12/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να σου τρέχουν κυριολεκτικά τα σάλια απλά κοιτάζοντας ένα επιδόρπιο; Γιατί αυτό πρόκειται να συμβεί όταν φτιάξεις αυτήν την πεντανόστιμη και κρεμώδη πουτίγκα μπανάνας. Είναι ένα επιδόρπιο που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και αποτελείται από στρώματα κρεμώδους πουτίγκας βανίλιας, φρέσκες φέτες μπανάνας και τραγανά μπισκότα. Μερικές φορές απογειώνεται με λίγη σαντιγί από πάνω. Περιέχει λοιπόν όλα τα εκείνα που θα μπορούσες να επιζητάς μετά από ένα γεύμα: φρούτα, βελούδινη υφή και τραγανές γκοφρέτες βουτύρου.

Το ιδανικό πρωινό: Πουτίγκα με σπόρους chia

και βατόμουρα!

Συνταγή για πουτίγκα μπανάνας: Υλικά

Για την πουτίγκα βανίλιας:

565 ml πλήρες γάλα115 ml κρέμα γάλακτος1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου170 g ζάχαρη4 1/2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού57 g βούτυρο σε κυβάκια3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη συναρμολόγηση:

454ml κρέμα σαντιγί4 μέτριες μπανάνες, κομμένες σε φέτες1 πακέτο γκοφρέτες ή μπισκότα της προτίμησής μας, θρυμματισμένα

Συνταγή για πανακότα με βρασμένο ραβέντι – Το φυτό που πρέπει να εντάξεις τώρα στην μαγειρική σου

Πώς να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο γλυκό

Φτιάχνοντας την πουτίγκα βανίλιας:

Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο μέχρι να αναμειχθούν καλά.Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος πάνω από τα αυγά και χτυπάμε αμέσως. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε μέσα στα αυγά το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Επιστρέφουμε το μείγμα κρέμας πίσω στην αρχική μας κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά.Χτυπάμε συνεχώς την κρέμα για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Δεν αφήνουμε αυτό το μείγμα να βράσει.Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, και το αλάτι. Το τελευταίο βήμα είναι να περάσετε την κρέμα από ένα κόσκινο για να έχετε μια μεταξένια λεία πουτίγκα και να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους (παρακαλώ μην παραλείψετε αυτό το βήμα).Αφήνουμε στην άκρη την πουτίγκα να κρυώσει εντελώς και να πήξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να γίνει έως και 2 μέρες πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση της πουτίγκας μπανάνας:

Επιλέγουμε τα ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε την πουτίγκα μας.Καλύπτουμε τον πάτο ενός με πουτίγκα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις θρυμματισμένες γκοφρέτες βανίλιας . Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από τη σαντιγί. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από φέτες μπανάνας και στη συνέχεια άλλη μία στρώση πουτίγκας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ποτήρια .Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή όλη τη νύχτα.

Μικρές… χιονόμπαλες με καρύδα! Το άκρως γιορτινό γλυκό που θα σε ξετρελάνει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λαχταριστή πουτίγκα μπανάνας με τραγανά μπισκότα: Ένα πολύ δροσιστικό, απαλό και πλούσιο σε αρώματα επιδόρπιο με άκρως εθιστική γεύση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα