Διάσημες θεωρίες συνωμοσίας της σύγχρονης ιστορίας που σίγουρα έχουν περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό σου

20:16 10/12/2022 - Πηγή: iPop

Γεγονότα που συντάραξαν τον πλανήτη ή μήπως κατασκευασμένα ψέματα; Από πάντα οι άνθρωποι έχουν ταχθεί στη προσπάθεια να ανακαλύψουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αλήθεια. Είμαστε, άραγε, τόσο καχύποπτο είδος ή μήπως όντως τίποτα δεν είναι τυχαίο; Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας, που ακόμα κι αν και μερικές φορές φαίνεται χαζό δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το αναπαράγουμε.

Άλλωστε, τα μυστήρια αυτού του κόσμου είναι άπειρα και η ανθρώπινη περιέργεια είναι ακόμα μεγαλύτερη. Και αφού δεν μπορούμε να δεχτούμε μερικά πράγματα όπως είναι, λίγη αμφισβήτηση δεν έβλαψε

ποτέ κανέναν.

Όταν το Netflix σκαλίζει τις ζωές των διασήμων: 5 ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή την αλήθεια πίσω από την εικόνα των celebrities

Οι θεωρίες συνωμοσίας που συνεχίζουν να συγκλονίζουν τον πλανήτη

Η προσγείωση στην Σελήνη ήταν ψεύτικη

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και επιστημονικά επιτεύγματα του προηγούμενου αιώνα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αμφισβήτησης.

Ακόμα και σήμερα, άνθρωπο πιστεύουν ότι η πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι δεν συνέβη ποτέ. Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, η NASA σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση σκηνοθέτησαν το γεγονός για να τονώσουν την εθνική υπερηφάνεια και να αυξήσουν την δυναμική των ΗΠΑ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Οι υποστηρικτές της ιδέας αυτής, επιμένουν στο ότι στις φωτογραφίες η σημαία φαίνεται να κινείται, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί καθώς δεν υπάρχει άνεμος στο διάστημα. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε επισημαίνοντας ότι η σημαία φαίνεται να κινείται μόνο κατά τη στιγμή του ξεδιπλώματος, κάτι που θα συνέβαινε ακόμη και χωρίς αέρα.

Ο θάνατος της Diana

Όταν η πριγκίπισσα Diana σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι το 1997, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Ένα χρόνο μετά το διαζύγιο της με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Charles, το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που της κόστισε την ζωή δεν θεωρήθηκε από πολλούς ως ατύχημα. Εκείνη την περίοδο η «πριγκίπισσα του λαού» έβγαινε με τον Dodi Fayed, έναν Αιγύπτιο παραγωγό ταινιών που πέθανε στη λιμουζίνα μαζί της, ο οποίος υποτίθεται ότι σχεδίαζε να της κάνει πρόταση γάμου εκείνο το βράδυ.

Σε κατάθεση στο δικαστήριο, ο πατέρας του Dodi, Mohamed al-Fayed, ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν επειδή η μοναρχία δεν άντεχε τη σκέψη ότι οι γιοι της Diana και του πρίγκιπα Charles-κληρονόμοι του βρετανικού θρόνου- θα είχαν πατριό Αιγύπτιο και Μουσουλμάνο. Ο πατέρας του Dodi είπε επίσης ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος τη στιγμή της συντριβής, αν και ο ιατροδικαστής που την εξέτασε είπε ότι δεν συμβαδίζει με την ιατρική έρευνα.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο οδηγός λιμουζίνας, Henri Paul, ο οποίος ήταν μεθυσμένος την ώρα του ατυχήματος, τράκαρε επίτηδες το αυτοκίνητο. Επειδή ο Paul ήταν ο επικεφαλής της ασφάλειας στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, από όπου είχε αναχωρήσει το ζευγάρι λίγο πριν από το δυστύχημα, οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανήκε στη μισθοδοσία κάποιας εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών που ήθελε τη Νταϊάνα νεκρή.

Η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους Πύργους σχεδιάστηκε στην πραγματικότητα από την αμερικανική κυβέρνηση

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 ξημέρωσε μια «μαύρη» μέρα για τις ΗΠΑ. Η τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους Πύργους σημάδεψε τους Αμερικανούς, ενώ άλλαξε για πάντα τον κόσμο, θέτοντας νέους όρους στην έννοια της κρατικής ασφάλειας.

Για πολλούς, όμως, η επίθεση σκηνοθετήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προερχόμενη από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, πολλοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μπους είχε γνώση των επιθέσεων και τις επέτρεψε να γίνουν ώστε να μπορέσουν να εισβάλουν στο Ιράκ και να προωθήσουν την ατζέντα τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι τα καύσιμα των αεροπλάνων δεν ήταν αρκετά για να λιώσουν τις χαλύβδινες δοκούς των πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Αντίθετα υποστηρίζεται ότι στην πραγματικότητα οι Πύργοι κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενα μέσα.

Αυτή η θεωρία, φυσικά, καταρρίφθηκε αλλά συνεχίζει να υπάρχει στις κρυφές σκέψεις των ανθρώπων. Ένας λόγος για τη επιμονή αυτής της ιδέας είναι ότι τα ιστορικά γεγονότα απέδειξαν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν δικαιολογημένος χρησιμοποιώντας εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο COVID-19 ως απάντηση του παγκόσμιου υπερπληθυσμού

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήρια και στοχεύει κυρίως σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη. Μερικές άλλες θεωρίες αφορούν στην τοποθέτηση μικροτσίπ μέσω των εμβολίων για να μας ελέγχουν και αύξηση της υπογεννητικότητας.

Το μυστήριο με την περιοχή 51

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας εξωγήινων στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει γίνει έμπνευση για χιλιάδες ταινίες και βιβλία. Τοποθετημένη στην μέσα έρημο, είναι εδώ και πολύ καιρό το σκηνικό πολλών ιστοριών UFO. Και ενώ γνωρίζουμε επίσημα – όπως επιβεβαιώθηκε από το Πεντάγωνο το 2017 – ότι η κυβέρνηση έχει συμφέρον να συλλέξει και να αναλύσει οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την αεροδιαστημική μας, η ακριβής εργασία που γίνεται στην περιοχή 51 εξακολουθεί να είναι ένα πλήρες μυστήριο.

Ένα ολόκληρο θησαυροφυλάκιο από ενδιαφέρουσες θεωρίες συνωμοσίας έχει εμφανιστεί καθώς περνούν τα χρόνια. Η πιο δημοφιλής από αυτές είναι ότι υπάρχουν πραγματικές εξωγήινες μορφές, οι οποίες βρέθηκαν στον πλανήτη μας από μια τυχαία προσγείωση στη Γη και υποβάλλονται σε δοκιμές και πειραματισμούς. Αυτός ο ισχυρισμός έγινε από έναν αγρότη ονόματι William “Mac” Brazel, ο οποίος βρήκε περίεργα υπολείμματα μετάλλου και άλλα υπολείμματα στην ιδιοκτησία του στο Roswell του Νέου Μεξικού το 1947.

Άλλες δημοφιλείς σκέψεις – που ξεφεύγουν από τις εξωγήινες θεωρίες συνωμοσίας – είναι ότι η περιοχή χρησιμοποιείται για επιστήμονες που μελετούν τα ταξίδια στο χρόνο, την τηλεμεταφορά ή/και πειραματίζονται με τρόπους μετατροπής του καιρού σε όπλο μαζικής καταστροφής. Είναι πιθανό να συμβαίνει κάτι μυστικό και σημαντικό εδώ, αλλά είναι πιο πιθανό είναι να μην μάθουμε ποτέ τι ακριβώς.

Η CIA δημιούργησε τον ιό για να εξαφανίσει τους ομοφυλόφιλους

Από τότε που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν για πρώτη φορά την επιδημία HIV/AIDS το 1981, επιμένουν ακόμα οι φήμες ότι ο θανατηφόρος ιός δημιουργήθηκε από τη CIA για να εξαφανίσει ομοφυλόφιλους και Αφροαμερικανούς.

Ακόμη και σήμερα, η θεωρία συνωμοσίας έχει αρκετούς πιστούς ακολούθους. Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Thabo Mbeki είχε διαφημίσει κάποτε τη θεωρία αυτή, αμφισβητώντας τους επιστημονικούς ισχυρισμούς ότι ο ιός προέρχεται από την Αφρική και κατηγορώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι παρασκευάζει την ασθένεια σε στρατιωτικά εργαστήρια. Από την άλλη πλευρά, όταν η οικολόγος Wangari Maathai κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης, χρησιμοποίησε τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας για να υποστηρίξει αυτή τη θεωρία. Άλλοι επιμένουν ότι η κυβέρνηση σκόπιμα έκανε ένεση σε ομοφυλόφιλους άνδρες με τον ιό κατά τη διάρκεια πειραμάτων για την ηπατίτιδα Β το 1978 στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες. Άλλοι πάλι καταδεικνύουν ως υπεύθυνο τον Richard Nixon, ο οποίος συνδύασε το τμήμα βιοπολέμου του Στρατού των ΗΠΑ με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου το 1971.

Αν και οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τον HIV δεν συμφωνούν για την προέλευσή του, τα περισσότερα μέλη της επιστημονικής κοινότητας πιστεύουν ότι ο ιός μεταπήδησε από τους πιθήκους στους ανθρώπους κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

Η δολοφονία του JFK

Ο Lee Harvey Oswald συνελήφθη στις 22 Νοεμβρίου 1963 για τη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy Jr. Δύο μέρες αργότερα, ενώ μεταφέρονταν σε μια τοπική φυλακή, ο Oswald πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον Jack Ruby, έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στο Τέξας. Αυτό το συγκλονιστικό σύνολο γεγονότων ήταν έφορο έδαφος για την δημιουργία συνωμοσιών: Όχι μόνο ένας όμορφος, δημοφιλής πρόεδρος πυροβολήθηκε θανάσιμα στο φως της ημέρας, ο κατηγορούμενος δολοφόνος σκοτώθηκε μέρες αργότερα, προκαλώντας εικασίες για συγκάλυψη. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, περισσότερο από το 50% των Αμερικανών δεν πίστευαν ότι ο Oswald είχε ενεργήσει μόνος του

Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την δολοφονία του JFK. Μια δημοφιλής θεωρία είναι ότι η CIA σκότωσε τον JFK ως αντίποινα για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων προκειμένου να ανατραπεί ο Κουβανός ηγέτη Fidel Castro. Σύμφωνα με τον βιογράφο Philip Shenon, ο Bobby Kennedy, αδερφός του JFK και ο γενικός εισαγγελέας, αρχικά πίστευε ότι μια ομάδα απατεώνων πρακτόρων της CIA εμπλέκονταν στον θάνατο του JFK, αν και αργότερα το ξανασκέφτηκε. Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο Oswald δεν ήταν ο μόνος ένοπλος.

Αυτές είναι οι διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας που έγραψαν ιστορία και συνεχίζουν να τρομάζουν. Σίγουρα κάποιες από αυτές μπορεί να κρύβουν μια δόση αλήθειας. Ή ίσως όχι, κανείς δεν ξέρει.

8 τηλεοπτικές στιγμές που άφησαν ιστορία και συγκλόνισαν την ανθρωπότητα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διάσημες θεωρίες συνωμοσίας της σύγχρονης ιστορίας που σίγουρα έχουν περάσει κάποια στιγμή από το μυαλό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
θεωριες, μυαλο, σιγουρα, fidel castro, netflix, NASA, ηπα, diana, paul, μυστήριο, ufo, william, roswell, καιρος, cia, νέα, nixon, hiv, lee, συλληψεις, john, jack, ruby, φως, jfk, ipop, google, news, βιβλια, ανακοινωση nasa, www.google.gr, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, ipop, αυτοκινητο, αφρικη, γνωση, εθνικη, εργασια, ηπα, ηπατιτιδα, ηπατιτιδα β, θανατος, ιατρικη, ιος, ιρακ, ντοκιμαντερ, περιεργα, σεληνη, ταινιες, φημες, φωτογραφιες, φως, ωρα, cia, hiv, jfk, news, ufo, αυξηση, αρθρο, ατζεντα, ατυχημα, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, διαστημα, εγκυος, εγινε, εδαφος, ειπε, υπαρχει, εμπνευση, εννοια, ερευνα, ζωη, ιδιο, ειδος, ηνωμενες πολιτειες, θεωρια, εικονα, οικο, κυβερνηση, μυστήριο, μυστικο, μισθοδοσια, μυστηρια, νεα υορκη, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οδηγος, παρισι, πεθανε, σκεψεις, ταξιδια, τεξας, τμημα, εικασιες, φυλακη, φεγγαρι, φυσικα, φορα, χαζο, diana, εθνικο, fidel castro, jack, john, εισβολη, κομματι, lee, λευκο, netflix, nixon, paul, ομαδες, πληροφοριες, roswell, ruby, σημαια, target, θεματα, william, ζευγαρι
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Διάσημες,diasimes