Λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και δείχνει πιο φθηνό!

18:01 11/2/2020 - Πηγή: iPop

Το μακιγιάζ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής για τις περισσότερες γυναίκες. Πολλές γυναίκες τις γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Λάθη στο μακιγιάζ που το κάνουν να δείχνει πιο φθηνό.

Σύμφωνα με μερικές μελέτες, μια γυναίκα ξοδεύει περίπου 335 ώρες το χρόνο φροντίζοντας την εμφάνισή της. Και είναι κρίμα και… χάσιμο χρόνου αν σκεφτείς πως ένα μικρό λάθος μπορεί να ακυρώσει όλες αυτές τις προσπάθειες και να καταστρέψει όλη τη δουλειά που έχεις κάνει!

Τα λάθη στο μακιγιάζ είναι πολλά και ορισμένα από αυτά χαλάνε όλη την εικόνα σου.

Ποια είναι τα λάθη
στο μακιγιάζFoundation

Πολλές φορές το foundation μπορεί να τονίζει περισσότερο τις ρυτίδες στο πρόσωπό σου και να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη!

Ό,τι κάνεις με μέτρο… για να μην επαναλαμβάνεις παρόμοια λάθη. Το foundation θα πρέπει απλώς να τονίσει τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σου και όχι να το καλύψει εντελώς.Είναι σημαντικό να προετοιμάζεις την επιδερμίδα σου πριν εφαρμόσεις το foundation. Το δέρμα σου θα πρέπει να είναι καθαρό και ενυδατωμένο.Χρησιμοποίησε ένα setting sray για να μείνει το foundation σταθερό για μεγαλύτερο διάστημα.Για ένα πιο ώριμο δέρμα, μην χρησιμοποιήσεις ένα foundation που να παρέχει πλήρη κάλυψη γιατί συνήθως τονίζεις τις ατέλειές σου.

Contouring, bronzer, concealer

To contouring δεν είναι πια trend, αλλά αν θέλεις να τo κάνεις, τότε θα πρέπει να επιλέξεις μια τη σωστή απόχρωση: δηλαδή, έναν τόνο πιο σκούρο από την απόχρωση του δέρματός σου.

Χρησιμοποίησε όλα τα προϊόντα με μέτρο: τα bronzers και τα concealers είναι υπέροχα για να πειραματιστείς αλλά μερικές φορές καλό είναι να μην υπερφορτώνεις το πρόσωπό σου με προϊόντα. Ειδικά, όταν δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις σωστά!

Μικρά μυστικά για να διατηρείται όλο το βράδυ το μακιγιάζ σου!

Glitter

To glitter κάνει κάθε πρόσωπο να δείχνει λιγάκι μεγαλύτερο από ότι είναι και σίγουρα μπορεί να καταστρέψει μια φωτογραφία.

Απλά… ξέχνα το glitter! Ειδικά να είσαι άνω των 25 ετών, άφησέ το πίσω σου. Ως εναλλακτική… δεν υπάρχει εναλλακτική. Απλά ξέχασέ το και μην το χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά!

Φρύδια

Οι σύγχρονες τάσεις της μόδας είναι πολύ βολικές. Δεν χρειάζεται πλέον να βγάζουμε τα φρύδια τόσο πολύ ώστε να καταλήγουν να είναι απλώς μια λεπτή γραμμή. Αρκεί μόνο να διορθώσουμε λίγο το σχήμα τους!

Μην τριμάρεις τα φρύδια σου γιατί πάντα φαίνεται και ποτέ δεν μοιάζει φυσικό.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις gel  για τα φρύδια για να τους δώσεις την κατεύθυνση που θέλεις.Μην αλλάξεις δραστικά το σχήμα τους γιατί επηρεάζουν την συνολική εμφάνιση του προσώπου.Το χρώμα στα φρύδια δεν θα πρέπει να τραβά όλη την προσοχή και να κάνει μεγάλη αντίθεση με το χρώμα του δέρματός σου και των μαλλιών σου.Θα πρέπει να φροντίζεις τα φρύδια σου και να τα περιποιείσαι χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα, όπως λάδια, μάσκες και ενυδατικές.

Μάσκαρα και eyeliner

Κι αυτά τα δύο έχουν τους κανόνες τους:

Χρησιμοποίησε ως βάση μια σκιά ή βάλε μια ελαφριά στρώση πούδρας κάτω από το eyeliner.Αν θέλεις αυστηρές γραμμές, τότε μπορείς να καλύψεις το eyeliner με μια σκιά στο ίδιο ακριβώς χρώμα.Χρησιμοποίησε μια μπατονέτα αν θέλεις να διορθώσεις κάτι στο eyeliner αλλά περίμενε να στεγνώσει καλά!Προσπάθησε να βρεις μια ισορροπία μεταξύ της σκιάς, του eyeliner και της μάσκαρα. Εάν ένα από τα προϊόντα κυριαρχεί, το τελικό αποτέλεσμα σπάνια θα είναι καλό.Χρησιμοποίησε μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Τα λάθη στο μακιγιάζ τα κάνουμε όλοι! Ωστόσο, πρέπει να τα βλέπουμε,να τα αναλύουμε και να τα βελτιώνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Το πιο απλό μακιγιάζ που ταιριάζει με ό,τι κι αν φοράς και σε κάνει να φαίνεσαι τέλεια

Photo: Pexels

Το άρθρο Λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και δείχνει πιο φθηνό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα