Λάτρεις της κρέπας ενωθείτε! Η συνταγή για κρέπες από σπανάκι είναι το next big thing στον κόσμο της γαστρονομίας

15:09 6/11/2022 - Πηγή: iPop

Κρέπες. Μια συνταγή για ένα υπέροχο ορεκτικό ή και για κυρίως πιάτο για όλη την οικογένεια και για τους καλεσμένους σε γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Σήμερα όμως θα μάθεις μια διαφορετική παραλλαγή για τις κλασικές κρέπες: συνταγή για λαχταριστές και υγιεινές κρέπες από σπανάκι με μανιτάρια και πέστο βασιλικού.

Αφενός, το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ, C, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Αφετέρου, τα μανιτάρια είναι

ίσως η καλύτερη φυτική πηγή πρωτεΐνης, που σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, προάγουν τον απαραίτητο κορεσμό.

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε αλμυρές κρέπες με μπεσαμέλ!

Συνταγή για κρέπες από σπανάκι: Υλικά

Για τις κρέπες:

1/2 φλιτζάνι αλεύρι1/2 φλιτζάνι νερό συν 5 κουταλιές της σούπας1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο2 χούφτες σπανάκι ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτιΜαύρο πιπέρι

Για τα μανιτάρια:

2 φλιτζάνια μανιτάρια της επιλογής – ψιλοκομμέναΕλαιόλαδο1/2 κ.γ. αλάτιΜαύρο πιπέρι

Για το πέστο:

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι2 μεγάλες χούφτες βασιλικό1 σκελίδα σκόρδο2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτιΜαύρο πιπέριΕλαιόλαδοΛίγο νερό

Οι πιο νόστιμες κρέπες φτιάχνονται με καλαμποκάλευρο!

Πώς να φτιάξεις ένα κατεξοχήν πιάτο street food στην πιο υγιεινή εκδοχή του

Για να φτιάξουμε τις κρέπες:

Προσθέτουμε το αλεύρι, το σπανάκι, τα μπαχαρικά και το καρύκευμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε μέσα το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο κουρκούτι. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.Προσθέτουμε λίγο λάδι στη βάση ενός μικρού αντικολλητικού τηγανιού. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι από το κουρκούτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε γύρω από τον πάτο, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέπα.Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην κρέπα και να μπορούμε να την ανασηκώσουμε για να την αναποδογυρίσουμε εύκολα.Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη πλευρά για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό.Βγάζουμε από το τηγάνι και σκεπάζουμε με ένα καθαρό πανί για να διατηρηθεί ζεστό.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι.

Για τα μανιτάρια:

Προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια σε ένα μικρό τηγάνι, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.Σβήνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Για να φτιάξουμε το πέστο:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα και να αποκτήσουν την υφή που προτιμάμε.Συναρμολογούμε τις κρέπες και καλή απόλαυση!

Η συνταγή για τις αυθεντικές γαλλικές κρέπες με μόλις 3 υλικά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λάτρεις της κρέπας ενωθείτε! Η συνταγή για κρέπες από σπανάκι είναι το next big thing στον κόσμο της γαστρονομίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα