Μαγικό! Μπορείς να μεταμορφωθείς σε Βαν Γκογκ, Φρίντα Κάλο και να γίνεις μέρος των πιο διάσημων έργων σε όλο τον κόσμο

17:41 8/10/2020 - Πηγή: iPop

Φαντάσου να μπορούσες μέσα απ’ το κινητό σου να μεταμορφωθείς στον αγαπημένο σου καλλιτέχνη και να γίνεις μέρος διάσημων έργων! Με το Art Filter της Google μπορείς να το κάνεις.

Πώς θα σου φαινόταν να μάθαινες την ιστορία πίσω από το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, φορώντας το ίδιο το σκουλαρίκι του; Ή να φορέσεις μια γιαπωνέζικη περικεφαλαία που θα σε μεταφέρει πίσω στο χρόνο, στην εποχή των Σαμουράι; Χρησιμοποιώντας το “Art Filter” μέσα από την εφαρμογή Google

Arts & Culture μπορείς να γίνεις εσύ το έργο που θαυμάζεις ή να δοκιμάσεις εμβληματικά αντικείμενα που φυλάσσονται σε μουσεία.

Τα μουσεία σε όλο τον κόσμο διαθέτουν σπουδαίες συλλογές online κι έτσι έγινε δυνατή η δημιουργία 5 εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα διασκεδαστικών φίλτρων τρισδιάστατων μοντέλων Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), βασισμένα σε γνωστούς πίνακες, αντικείμενα και εξαρτήματα από όλο το κόσμο. Μεταμορφώσου σε Βαν Γκογκ, Φρίντα Κάλο ή στο διάσημο Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι, φόρεσε μια παραδοσιακή περικεφαλαία Σαμουράι ή ένα εκπληκτικό περιδέραιο από την Αρχαία Αίγυπτο και τράβηξε τον εαυτό σου βίντεο ή φωτογραφία.

Με στόχο αυτή την καινοτόμο  εμπειρία, κάθε φίλτρο σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να επεξεργάζεσαι τα κειμήλια από κάθε γωνία, σε υψηλή ανάλυση. Επιπλέον, πριν δοκιμάσεις τα φίλτρα, θα μπορείς να μάθεις περισσότερα για την ιστορία του κάθε έργου.

Προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η νέα λειτουργία για όλους, έχοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια, το κοινωνικό όφελος, την ιδιωτικότητα και την επιστημονική ακρίβεια, οι άνθρωποι πίσω απ’ το Art Filter βασίστηκαν στις Αρχές Τεχνητής Νοημοσύνης της Google. Το Art Filter εφαρμόζει επεξεργασία εικόνων μέσω Μηχανικής Μάθησης διότι, για να υλοποιηθεί μια τέτοια λειτουργία, απαιτείται σωστή ταύτιση του ψηφιακού κόσμου με τον πραγματικό. 

Με αυτόν τον τρόπο, τα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν ομαλά και με ακρίβεια πάνω στο κεφάλι σου ή ακόμα και να προσαρμοστούν στην έκφραση του προσώπου σου. To Art Filter -όπως και το διάσημο Art Selfie – λειτουργεί αποκλειστικά εντός της συσκευής σου. Σ’ αυτή την περίπτωση, τα βίντεο και οι φωτογραφίες σου δεν αποθηκεύονται, παρά μόνο αν επιλέξεις εσείς να αποθηκευτούν ή να τα μοιραστείς με τους φίλους σου. 

Για να ξεκινήσεις, άνοιξε τη δωρεάν εφαρμογή Google Arts & Culture για Android ή iOS και πάτησε την κάμερα με το ουράνιο τόξο στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις δημιουργίες σου μέσα από το AI Filter και το τι έμαθες για αυτά τα υπέροχα κειμήλια.

Μοιράσου τις αγαπημένες σου φωτογραφίες και βίντεο χρησιμοποιώντας το hashtag #ArtFilter

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Μαγικό! Μπορείς να μεταμορφωθείς σε Βαν Γκογκ, Φρίντα Κάλο και να γίνεις μέρος των πιο διάσημων έργων σε όλο τον κόσμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα