Μέθοδος Dry Brushing: Τι είναι και γιατί πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου;

15:30 17/1/2023 - Πηγή: iPop

Τα beauty trends γνωρίζουν ένα hype στην αρχή της δημιουργίας τους και μετά, ένα ήσυχο πρωινό, παύουν εντελώς να υπάρχουν (ξέρεις, μέχρι να επανεμφανιστούν ξανά σαν ένα viral βίντεο του TikTok). Ο κύκλος των trends, ωστόσο, σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και σε βοηθά να καταλάβεις τι πραγματικά αξίζει και τι όχι με βάση το πόσο καιρό παραμένει κάτι δημοφιλές. Ένα hack που δεν έχει χάσει τη δημοφιλία του όλα αυτά τα χρόνια; Το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα. 

Ακόμα κι αν δεν έχεις γνωρίσει

κανέναν που να σου έχει μιλήσει για το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα, να είσαι σίγουρη πως το ακολουθούν πιστά. Αλλά τι ακριβώς είναι, πώς μπορείς να το κάνεις;

Ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι το μυστικό για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα – Χρήσιμα tips για να τον επιτύχεις!

Βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα: Τι ακριβώς είναι;

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια πρακτική της Αγιουρβέδα που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες τόσο για λόγους ομορφιάς όσο και για λόγους ευεξίας, κατά την οποία βουρτσίζεις ολόκληρο το σώμα σου με μια βούρτσα φυσικών ινών.

Η βούρτσα διεγείρει τους πόρους, οι οποίοι προάγουν τη ροή της λέμφου για να βοηθήσουν με τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος. Πέρα από την απολέπιση, όμως, προσφέρει και μία ολόκληρη σειρά από οφέλη.

Pexels Ποια είναι τα οφέλη για την επιδερμίδα;Παρέχει μια στιγμή αυτοφροντίδας

Κατά τη διάρκεια των πιο πολυάσχολων ημερών, μπορείς να εφαρμόσεις τη συγκεκριμένη ρουτίνα στεγνού βουρτσίσματος για να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να αφιερώσεις ένα δευτερόλεπτο για να αναπνεύσεις και να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή μασάζ, το οποίο συνεργάζεται με το κυκλοφορικό σύστημα για να κάνει το αίμα να κινείται σε όλο το σώμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί να είναι καλύτερη για το δέρμα σου.

Βοηθά στη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος

Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από λεμφαγγεία, πόρους και άλλους ιστούς και βρίσκεται κάτω από το δέρμα και απαλλάσσει τα άχρηστα στοιχεία του σώματος, είτε πρόκειται για τοξίνες, βακτήρια ή περίσσεια υγρών. Η λέμφος είναι μια συλλογή του επιπλέον υγρού που κινείται μέσω των αρτηριών και των ιστών για να τα καθαρίσει, πριν τα αποστραγγίσει μέσω του λεμφικού συστήματος. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει «αντλία» για να ωθήσει τη λέμφο μέσα στο σώμα, βασίζεται στη δράση των μυών, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη δουλειά. Συγκεκριμένα, το στεγνό βούρτσισμα λειτουργεί μετακινώντας τη λέμφο στους λεμφαδένες για την εξάλειψη των περιττών τοξινών και βακτηρίων.

Ο καιρός αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και οι ανάγκες σου – Τα μυστικά για μια τέλεια φθινοπωρινή skincare ρουτίνα περιποίησης

PexelsΠόσο συχνά πρέπει να κάνεις στεγνό βούρτσισμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς; Κάθε μέρα. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς που έχουμε πολυάσχολη ζωή, είναι φυσικό να μην μπορεί να συμβεί. Τουλάχιστον, όμως, υποσχέσου μου πως θα προσθέσεις το beauty hack στη ρουτίνα σου 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ποιος δεν πρέπει να κάνει στεγνό βούρτσισμα;

Εάν έχεις εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, μια δερματική πάθηση όπως έκζεμα ή ψωρίαση ή φλεγμονή του δέρματος λόγω ηλιακού εγκαύματος ή αλλεργίας, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, οπότε πρέπει να το αποφύγεις.

Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις, τώρα πέρα από τα μαλλιά σου…πρέπει να ξεκινήσεις να βουρτσίζεις και το δέρμα σου. Καλή τύχη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μέθοδος Dry Brushing: Τι είναι και γιατί πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέθοδος Dry Brushing,methodos Dry Brushing