Μήπως τον Σεπτέμβρη να κάνεις το δώρο του Life Coaching στον εαυτό σου;

20:45 23/8/2022 - Πηγή: iPop

Γιατί να κάνω life coaching; Φτιάχνεις τις βαλίτσες σου σιγά σιγά και επιστρέφεις στη βάση σου. Σκέφτεσαι ότι ο γυρισμός μοιάζει ατέλειωτος. Δεν θες να γυρίσεις, είσαι μια χαρά εκεί στην παύση της καλοκαιρινής ραστώνης που όλα μοιάζουν να έχουν σταματήσει για κάποιο λόγο. Τα ρολόγια, οι ρυθμοί, τα προγράμματα. Μόνο τα τζιτζίκια φαίνεται να δουλεύουν υπερωρίες και να σου υπενθυμίζουν ότι είναι ακόμα καλοκαίρι.

Ξέρεις όμως μέσα σου, ότι δεν θες να γυρίσεις πίσω γιατί οι λογαριασμοί που είναι ανοιχτοί είναι πολλοί. Πολλά μέτωπα ανοιχτά από τα οποία δεν ξέρεις πώς να ξεφύγεις.

Γιατί να κάνω life coaching;

To Life Coaching απευθύνεται σε ανθρώπους, ψυχικά υγιείς, που θέλουν να βελτιώσουν κάτι στη ζωή τους. Όλοι μπορούν να βελτιώσουν οτιδήποτε χρειάζεται βελτίωση στη ζωή τους, αρκεί να είναι σε θέση να δουν ότι όντως χρειάζονται βοήθεια πάνω σε αυτό για να δουλέψουν στην αλλαγή.

Θα μου πεις χρειάζεται ένας coach να με βοηθήσει; Δεν μπορώ μόνος μου να τα καταφέρω; Σε δουλεμένους ανθρώπους, σε ανθρώπους που έχουν κάνει δουλειά με τον εαυτό τους εννοώ, και ξέρουν ποιο είναι το τελικό βήμα που θέλουν να φτάσουν, βοηθά πάρα πολύ. Είναι κατά κάποιον τρόπο η συνεδρία με έναν coach σαν ένας τρόπος να ξεμπλοκάρεις, όταν όλα δείχνουν ότι είσαι σε αδιέξοδο.

Όχι ότι θα σου δείξει το δρόμο ο Coach. Ο δρόμος είναι μέσα σου ήδη, απλώς ακόμα δεν ξέρεις ποια κομμάτια πρέπει να ενώσεις του παζλ για να φτάσεις στον προορισμό σου. Μια μόνο ερώτηση μπορεί να ξεκλειδώσει τόνους έμπνευσης και δράσης. Και αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Γιατί όλες αυτές τις φορές που τα κουτάκια έμειναν ανεκπλήρωτα

Παλιότερα σου είχα γράψει για το εξαιρετικό εργαλείο και σου είχα εξηγήσει την τεχνική που χρησιμοποιούμε σε μια coaching συνεδρία: Τον «τροχό της ζωής». Αν κάνεις, λοιπόν, αυτό το εργαλείο και αξιολογήσεις ο ίδιος την κατάσταση που είσαι σήμερα στους 8 βασικούς τομείς της ζωής σου, θα διαπιστώσεις αμέσως ποιο από όλα αυτά που δίνεις χρόνο και ενέργεια σήμερα, που σε απογοητεύει, που δεν λειτουργεί όπως θες, αν άλλαζε λίγο η βαθμολογία του, θα έβλεπες πραγματική βελτίωση στη ζωή σου.

Βλέπεις σε ένα χαρτί όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι χωρίς να αναλώνεσαι συνεχώς εδώ και εκεί. Με τσακωμούς, με γκρίνια, με λύπη, με απογοήτευση. Τόσο απλά εκείνο το χαρτί έχει μπροστά σου όλη σου τη ζωή που μόνος σου μπορείς να δουλέψεις για να βρεις το αποτέλεσμα και την βελτίωση που θες.

PexelsΌσες φορές έκανα Coaching

Φυσικά κάνουν και οι Coaches Coaching και συνήθως με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ξέρουν ότι δουλεύει και ξέρουν και τι αποτελέσματα θα πάρουν εφόσον εργαστούν. Ο Coach άλλωστε δεν είναι μάγος, δεν είναι τζίνι, δεν πραγματοποιεί ευχές.

Η συνεδρία με έναν καλό Coach, είναι δώρο και πραγματικά τις φορές που τίποτα δεν λειτουργεί, μια συνεδρία με τον κατάλληλο άνθρωπο είναι αυτό που χρειάζεσαι. Έχω κάνει με πολύ καλούς συναδέλφους και έχω ωφεληθεί, έχω κάνει συνεδρίες και με πολύ κακούς και πραγματικά ήταν χάσιμο χρόνου. Όσο περισσότερο εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου και τη αποτελεσματικότητά του, τόσο περισσότερο όφελος βρίσκεις.

Είναι δύσκολο να το περιγράψεις αν δεν κάνεις ο ίδιος, είναι πραγματικά μεγάλο δώρο και το coaching πιστεύω ότι βγάζει όλες τις δυνατότητες των ανθρώπων στην επιφάνεια και τον καλό τους εαυτό.

Προσοχή όμως

Όταν δεσμευτείς και πεις ότι ξεκινάω τώρα, από τώρα μέχρι όσο καιρό πεις, θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θα εργάζεσαι καθημερινά με τον εαυτό σου. Θα κάνεις δράσεις διαφορετικές από τις χθεσινές και θα περιμένεις τα αποτελέσματα. Αν δεν θες ή δεν μπορείς σε αυτή τη φάση να αφιερώσεις χρόνο, μην το κάνεις γιατί θα είναι σαν να σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι σε αυτή τη φάση δε χρειάζεται να κάνεις πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γιατί πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν απίστευτη φόρα ύστερα από μια coaching συνεδρία και τελικά μετά από ένα μήνα και την πολλή δουλειά, τα παρατάνε γιατί κουράστηκαν να προσπαθούν τόσο πολύ. Θέλει μέτρο και σταθερά βήματα. Κάθε βήμα που θα κάνεις θα πρέπει να καταλαβαίνεις πού θα σε πάει και τι θα σου φέρει στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου.

Αν είσαι αποφασισμένος για δράση, αλλαγή και δέσμευση, βγες εκεί έξω και βρες τον άνθρωπο που ταιριάζει σε εσένα και τις ανάγκες σου και επένδυσε χρόνο και χρήματα για να δεις τα αποτελέσματα που αναζητάς. Να θυμάσαι πάντα από πού ξεκίνησες και σε τι κατάσταση συνολική ήσουν στην πρώτη συνεδρία και πώς θα είσαι στην τελευταία. Οτιδήποτε διαφορετικό κάνεις θα σου φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που είχες πριν.

Μετά από πόσες συνεδρίες με έναν Life Coach θα δω αλλαγή στη ζωή μου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως τον Σεπτέμβρη να κάνεις το δώρο του Life Coaching στον εαυτό σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα