Νέα Μέτρα: Ποιοι πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα 13/12;

10:53 12/12/2021 - Πηγή: iPop

Αλλάζουν τα δεδομένα από την Δευτέρα 13/12 για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Συγκεκριμένα, οι πολίτες που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι ακόμα και αν έχουν κάνει τις δύο προηγούμενες δόσεις του εμβολίου.

Εμβολιασμός παιδιών για τον κορονοϊό: 19 ερωτοαπαντήσεις με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Νέα μέτρα για τους άνω των 60

Από την Δευτέρα 13/12 ισχύουν νέα μέτρα για τους άνω των 60 ετών

που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους ίδιους περιορισμούς με τους ανεμβολίαστους, όπως η απαγόρευση της πρόσβασης σε κλειστούς και εσωτερικούς χώρους και το υποχρεωτικό self test.

Επιπλέον, υπενθυμίζουμε πως πλέον ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για τους άνω των 60. Όσοι πολίτες άνω των 60 ετών, δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο και για όσους θα γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά.

Επίσημη ανακοίνωση: Τόση διάρκεια θα έχει το πιστοποιητικό νόσησης

Τα εμβόλια που ενδείκνυνται για την τρίτη δόσηΟλοκληρωμένος εμβολιασμός με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca: Συστήνεται εμβολιασμός τουλάχιστον 3 μήνες μετά, με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna Ολοκληρωμένος εμβολιασμός με 1 δόση Johnson & Johnson: Συστήνεται εμβολιασμός τουλάχιστον 2 μήνες μετά, με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna1η δόση με εμβόλιο Pfizer, Moderna ή Astra Zeneca – 2η δόση με εμβόλιο J&J: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δε συστήνει τον εμβολιασμό με αναμνηστική δόση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέα Μέτρα: Ποιοι πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα 13/12; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα