Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό… κι επιστημονικά αποδεδειγμένο!

11:21 4/11/2019 - Πηγή: iPop

Όλοι ξέρουμε την έκφραση «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Ακούγεται πολύ ωραία και αισιόδοξη, αλλά η αλήθεια είναι πως στην καθημερινή μας ζωή δρούμε σαν να μην την πιστεύουμε. Όταν αποτυγχάνουμε σε κάτι, μας παίρνει από κάτω και πιστεύουμε ότι το μέλλον μας θα είναι γεμάτο αποτυχίες. Τελικά, όμως, αποδεικνύεται κι επιστημονικά ότι οι αποτυχίες είναι μαθήματα και μας κάνουν καλύτερους στο μέλλον!

Πρόσφατα, ερευνητές απ’ το Kellogg School of Management προσπάθησαν να διαπιστώσουν εάν όντως

οι αποτυχίες είναι μαθήματα ή μας οδηγούν σε νέες αποτυχίες στο μάλλον. Τι διαπίστωσαν; Ότι όσοι αποτυγχάνουν σε νεαρή ηλικία, είναι πιο πιθανό να επιτύχουν στο μέλλον!

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν νεαρούς επιστήμονες σε δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά, με τη μόνη διαφορά ότι οι επιστήμονες στη μια ομάδα είχαν λάβει σε νεαρή ηλικία ένα τιμητικό βραβείο με μια χρηματική απολαβή, η οποία υποτίθεται πως θα ήταν ένα «χρυσό εισιτήριο» για τη μετέπειτα καριέρα τους.

Τι έγινε στη συνέχεια με αυτούς τους επιστήμονες; Αυτοί που δεν είχαν λάβει βραβείο απέτυχαν;

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, οι δύο ομάδες επιστημόνων είχαν παρόμοια πορεία, ωστόσο, οι επιστήμονες που δεν είχαν λάβει το βραβείο είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αξιοσημείωτες επιτυχίες σε συγκεκριμένους τομείς.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι οι «ηττημένοι» τα πήγαν καλύτερα γιατί οι αποτυχίες είναι μαθήματα, δεν μας κρατάνε πίσω, αντιθέτως μας δίνουν ευκαιρίες που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε!

Όταν έχεις βιώσει σε νεαρή ηλικία κάποια αποτυχία, παίρνεις απόφαση να τα καταφέρεις, βάζεις στόχους και προσπαθείς πραγματικά να τους επιτύχεις, δίνοντας όλο σου τον εαυτό σε αυτούς, γιατί δεν θες να αποτύχεις ξανά.

Unsplash

Μπορεί η αποτυχία να είναι απογοητευτική, αλλά μπορείς να τη μετατρέψεις στο μεγαλύτερο όπλο σου και να γίνει η κινητήριος δύναμή σου για να επιτύχεις στο μέλλον σπουδαία πράγματα!

Μην ξεχνάς, ότι πολλοί απ’ αυτούς που θαυμάζεις, CEO μεγάλων εταιρειών, ιδρυτές σπουδαίων start ups και άνθρωποι των επιστημών, αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες μέχρι να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σου λέει κάτι! Όταν η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, παίρνεις όντως στα σοβαρά αυτό που κάνεις! Έτσι θα πρέπει να λειτουργείς στη ζωή σου!

Δες ακόμα:

Ο φόβος της αποτυχίας πάντα θα υπάρχει. Θα τον αφήσεις να σε καταβάλει;

Photo: Pexels

Το άρθρο Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό… κι επιστημονικά αποδεδειγμένο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα