Πεινάς συνέχεια ενώ κάνεις δίαιτα; 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να νιώσεις επιτέλους χορτάτος

20:16 23/5/2021 - Πηγή: iPop

Αποφάσισες να χάσεις κιλά και ξεκίνησες δίαιτα, αποφασισμένος ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρεις. Όμως, εκεί που ξεκίνησες την προσπάθεια βλέπεις ότι πεινάς στη δίαιτα και τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ακολουθείς μία συγκεντρωμένη διατροφή και να μπαίνεις σε πρόγραμμα, ειδικά αν το κάνεις μόνος σου και χωρίς την επίβλεψη ενός διαιτολόγου. Άλλωστε, αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που όλοι κάνουν και τελικά όχι απλά δεν φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και ταλαιπωρούν τον μεταβολισμό τους. Ωστόσο, ακόμα κι αν αποφασίσεις να κάνεις μόνο

σου μια δίαιτα ή προσεγμένη διατροφή και να μην πας στον διατροφολόγο, το να πεινάς στη δίαιτα είναι πολύ πιθανό, αλλά με αυτά τα tips θα σταματήσει να συμβαίνει.

Πώς να μην πεινάς στη δίαιτα;

Κατανάλωσε πρωτεΐνη το πρωί

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μην πεινάς και να είσαι χορτάτος για περισσότερες ώρες είναι να βάλεις πρωτεΐνη στο πρωινό σου. Ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να την αφομοιώσει κι έτσι εσύ αισθάνεσαι κορεσμό και δεν πεινάς τόσο εύκολα. Γι’ αυτό το πρωί μπορείς να τρως αυγά, γιαούρτι ή γάλα χαμηλών λιπαρών.

Νιώθεις ότι προσπαθείς χωρίς αποτέλεσμα; 5+1 λόγοι που παίρνεις πίσω τα κιλά που χάνεις στη δίαιτα!

Πρόσεξε τι δίαιτα κάνεις

Δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους και κυρίως δεν χρειάζεται να κάνεις μία από τις αυστηρές δίαιτες που σου επιτρέπουν να καταναλώνεις ελάχιστες θερμίδες μες τη μέρα. Αν άκουσες ότι η φίλη σου έχασε γρήγορα 10 κιλά και τη βοήθησε η δίαιτα που κάνει, δεν σημαίνει πως το ίδιο θα συμβεί και με σένα. Καλό θα ήταν να προσαρμόσεις τη διατροφή σου στα δικά σου δεδομένα, αλλιώς ιδανικά επισκέψου έναν διατροφολόγο, για να βγάλετε μαζί το πρόγραμμα που σε βολεύει.

Unsplash/ Jamie Matociños

Τρώγε αργά

Όσο πιο αργά τρως και απολαμβάνεις το φαγητό σου, τόσο πιο πολύ θα χορτάσεις. Απλά επιβράδυνε τον ρυθμό σου, μην τρως λαίμαργα και βιαστικά και άσε τον εγκέφαλο να λάβει το μήνυμα ότι δεν πεινάς πια. Έτσι θα καταλάβεις καλύτερα ότι φούσκωσες.

Πιες νερό

Μήπως δεν πεινάς, αλλά διψάς; Πολλοί μπερδεύουν αυτά τα δύο και για να είσαι σίγουρος για το τι θες, πιες πρώτα νερό κι αν συνεχίσεις να νιώθεις ένα κενό στο στομάχι σου, μάλλον πεινάς. Άλλωστε, λίγη ενυδάτωση την χρειάζεσαι.

Pexels

Προσοχή στη ζάχαρη και το junk food

Τα ανθυγιεινά φαγητά πέρα από το ότι είναι ανθυγιεινά και δεν έχουν κανένα διατροφικό όφελος, σου ανοίγουν την όρεξη ακόμα περισσότερο και σε κάνουν να πεινάς όλο και πιο πολύ, ακόμα κι αν έχεις χορτάσει. Γι’ αυτό, λοιπόν, μείωσε τη ζάχαρη, αλλά και το junk food. Άλλωστε δίαιτα κάνεις.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να σταματήσεις να τρως συνέχεια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πεινάς συνέχεια ενώ κάνεις δίαιτα; 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να νιώσεις επιτέλους χορτάτος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα