Ποιες είναι οι ανασφάλειες και τα πιο συνηθισμένα άγχη των ανδρών;

20:16 28/10/2022 - Πηγή: iPop

Είναι δεδομένο ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν ανασφάλειες σχετικά με την ζωή τους και τις σχέσεις τους. Μπορεί οι γυναίκες να ανοίγονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να διαχειρίζονται πολύ καλύτερα την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο με τους άνδρες. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τα άγχη των ανδρών που ταλανίζουν την ζωή τους και θα αναλύσουμε το πώς η κοινωνία και η παιδική ηλικία συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ανασφάλειας.

Τομέας δουλειά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και συνάμα μεγάλα άγχη των ανδρών έχουν σχέση με την δουλειά. Από τα παλιά

τα χρόνια ακούμε ότι ο άνδρας πρέπει να δουλεύει, ο άνδρας πρέπει να φέρνει τα λεφτά στο σπίτι και η γυναίκα να κάθεται στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά κλπ. Στην σημερινή κοινωνία που έστω και με μικρά βήματα προοδεύει μέρα με την μέρα, μια τέτοια αντίληψη δεν χωράει. Προφανώς και δεν θεωρείται ντροπή να κάθεται ο άνδρας στο σπίτι και να ασχολείται με τα παιδιά και η γυναίκα να δουλεύει. Αν και βρισκόμαστε σε αρκετά δυσχερείς συνθήκες από άποψης οικονομίας και το να δουλεύουν και οι 2 είναι σχεδόν απαραίτητο, ωστόσο δεν πρέπει ο άνδρας που δεν δουλεύει να χαρακτηρίζεται τεμπέλης. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αισθάνονται όμορφα με την επαγγελματική τους καριέρα και ντρέπονται για την δουλειά που κάνουν. Μέγα λάθος διότι καμιά δουλειά δεν θεωρείται ντροπή.

Τομέας εισόδημα

Μια ακόμα ανασφάλεια για τον άνδρα είναι ο τομέας του εισοδήματος. Προφανώς και ένα καλό εισόδημα είναι πάντα θεμιτό, δεδομένου ότι μπορούμε να έχουμε μια πιο εύκολη ζωή, ωστόσο πολλές φορές τα χρήματα είναι ένα άγχος για τους άνδρες. Όταν βρίσκονται σε μια σχέση και βλέπουν ότι η σύντροφός τους έχει έναν μεγαλύτερο μισθό από εκείνους, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αισθάνονται μειονεκτικά. Αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι δεν θέλουν να αισθάνονται ότι τους ταΐζει η γυναίκα-σύντροφος. Επίσης, λόγω του χαμηλού εισοδήματος μπορεί να αισθάνονται λίγοι για την σύντροφό τους επειδή θα θεωρούν ότι δεν θα μπορούν προσφέρουν το κάτι παραπάνω στην σχέση τους, όπως για παράδειγμα ένα ταξίδι.

Τι είναι η τοξική θηλυκότητα και πώς μπορεί να επηρεάσει την γνώμη των ανδρών για τις γυναίκες;

Τομέας σεξ

Ένα από τα πιο συνηθισμένα άγχη των ανδρών είναι το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το σεξ είναι από τα βασικά συστατικά για να επιβιώσει μια σχέση. Ωστόσο, όλοι οι άνδρες θέλουν να ξέρουν αν στον ερωτικό τομέα είναι καλοί και επιτυχημένοι. Όλοι έχουν την φοβία και το άγχος ότι μπορεί να μην είναι καλοί εραστές, με αποτέλεσμα να θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι αρκετά άνδρες. Επειδή θέλουμε πάντα να ικανοποιούμε σεξουαλικά την παρτενέρ μας, αυτό προσθέτει ένα αχρείαστο βάρος που πολλές φορές δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε.

PexelsΤομέας σώμα/εμφάνιση

Οι άνδρες πολλές φορές ανησυχούμε για το πώς φαινόμαστε, αν έχουμε το ιδανικό πακέτο εξωτερικής εμφάνισης και πώς θα μας κρίνουν οι γυναίκες για αυτό. Αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε διότι θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συμφιλιωμένοι με την εμφάνισή μας και να αισθανόμαστε καλά με αυτήν. Το αν θέλει κανείς να κάνει αλλαγές είναι θεμιτό, αρκεί να τις κάνει μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μια μοναδική ομορφιά και δεν ωφελεί κανέναν να βάζει στο μυαλό του σκέψεις που θα τον γεμίζουν με ανασφάλεια.

Τομέας οικογένεια

Τέλος, στα άγχη των ανδρών συγκαταλέγεται ο τομέας της οικογένειας. Πιο αναλυτικά, έχουμε ακούσει πολλές φορές την φράση ότι για να αισθάνεται ένας άνδρας ολοκληρωμένος, θα πρέπει να έχει δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να κάνουν οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άξιοι στην ζωή τους. Επίσης, αρκετοί είναι εκείνοι που αγχώνονται με την ηλικία και πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν κάνει την δική τους οικογένεια μέχρι μια ηλικία. Άλλη μια λάθος αντίληψη που οδηγεί σε ανασφάλεια διότι η δημιουργία μιας οικογένειας δεν έχει όρια και ο καθένας μπορεί να κάνει όποτε αισθανθεί έτοιμος.

Γι’αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε να κοιτάμε συνεχώς τι λένε για εμάς οι άλλοι και τι κάνουν στην ζωή τους. Ο καθένας είναι μοναδικός και πρέπει να είναι αφεντικό του εαυτό του χωρίς να ζει με άγχη και ανασφάλειες. Θα υπάρχουν στιγμές που δεν θα αισθανόμαστε όμορφα με κάτι αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε και να αλλάξουμε για να κάνουμε την ζωή καλύτερη για εμάς και όχι για να είμαστε κοινωνικά αρεστοί.

4 Σκέψεις που βρίσκονται στο μυαλό κάθε άνδρα: «Μήπως μας έχετε βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι;»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιες είναι οι ανασφάλειες και τα πιο συνηθισμένα άγχη των ανδρών; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα