Πρωτοχρονιά στον Κόσμο: Πώς υποδέχτηκαν το νέο έτος οι χώρες του πλανήτη

10:55 1/1/2022 - Πηγή: iPop

Με όση χαρά και αισιοδοξία μπόρεσαν να αντλήσουν από μέσα τους, όλοι οι λαοί ανά τον κόσμο υποδέχτηκαν το 2022 στην σκιά της πανδημίας. Ενώ σε κάποιες χώρες είχαν απαγορευτεί εντελώς οι εορτασμοί, άλλες κατόρθωσαν έστω και με την απουσία κόσμου να μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα στους πολίτες μέσω αναμεταδόσεων. Παρ’ ότι ο περισσότερος κόσμος δεν κατάφερε να γιορτάσει την αλλαγή μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και πανηγυρισμών, οι εκδηλώσεις σε πολλές γωνιές του πλανήτη συνέχισαν να είναι εντυπωσιακές αν και μοναχικές.

Let 2022 begin! Ευχές για Καλή Χρονιά

απ’ την ομάδα του iPop.gr!

Πρωτοχρονιά σε άλλες χώρες: Πώς υποδέχτηκε ο Κόσμος το νέο έτος

Στο Παρίσι, οι αξιωματούχοι ακύρωσαν τα πυροτεχνήματα εν μέσω αυξανόμενων λοιμώξεων και επανέφεραν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μια υποχρέωση που ακολούθησε η πλειονότητα των ανθρώπων που τριγυρνούσαν στα Ηλύσια Πεδία καθώς έφευγαν οι τελευταίες ώρες του 2021.

Στο Βερολίνο, η αστυνομία προέτρεψε τον κόσμο να μην συγκεντρωθεί κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία χωρίς ζωντανό κοινό. Στη Μαδρίτη, οι αρχές επέτρεψαν μόνο 7.000 άτομα να εισέλθουν στην πλατεία Puerta del Sol της πόλης, έναν χώρο που παραδοσιακά φιλοξενούσε περίπου 20.000 γλεντζέδες.

Στη Νέα Υόρκη, οι αξιωματούχοι επέτρεψαν σε μόλις 15.000 ανθρώπους – εμβολιασμένους και μασκοφόρους – μέσα στην περίμετρο γύρω από την Times Square, ένα κομμάτι από το 1 εκατομμύριο που συνήθως στριμώχνονται για να δουν τη διάσημη μπάλα να πέφτει.

Στο Λονδίνο, η κανονική επίδειξη πυροτεχνημάτων, που θα προσέλκυε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της πόλης και στις όχθες του Τάμεση, αντικαταστάθηκε από μια εκπομπή φωτός και drones που μεταδόθηκε στην τηλεόραση. Οι λεπτομέρειες της τοποθεσίας για το θέαμα κρατήθηκαν μυστικές εκ των προτέρων για να αποφευχθεί η συγκέντρωση πλήθους.

Η Αυστραλία προχώρησε στους εορτασμούς της παρά το γεγονός ότι ανέφερε ρεκόρ 32.000 νέων κρουσμάτων. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από τη γέφυρα του λιμανιού και την Όπερα του Σίδνεϊ τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, τα πλήθη ήταν πολύ μικρότερα από ό,τι στα χρόνια πριν από την πανδημία.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας έκλεισαν πολλές παραλίες και άλλα τουριστικά αξιοθέατα κατά μήκος της ανατολικής ακτής, που συνήθως σμήνος από κόσμο που ελπίζει να δει την πρώτη ανατολή του ηλίου του έτους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρωτοχρονιά στον Κόσμο: Πώς υποδέχτηκαν το νέο έτος οι χώρες του πλανήτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα