Ριζότο κολοκύθας – Η πιο σέξι συνταγή του φθινοπώρου είναι πανεύκολη και είναι εδώ!

16:14 18/10/2022 - Πηγή: iPop

Αυτή τη συνταγή για ριζότο κολοκύθας θα την λατρέψεις! Είναι πανεύκολη και ιδανική για τα φθινοπωρινά βροχερά μεσημέρια! Δοκίμασέ την και σου υπόσχομαι ότι δε θα υπάρχει άτομο στην οικογένειά σου που δε θα τη λατρέψει!

Βρήκαμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό! Ρολό κολοκύθας με κρέμα cheesecake που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά!

Ριζότο κολοκύθας: Τα υλικά που θα χρειαστείς 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο2 μεγάλα ασκαλώνια, ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κουτ. φύλλα φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα1 1/2 γ. ρύζι 3/4 γ. ξηρό λευκό κρασί1 μέτρια κολοκύθα, κομμένη σε κύβους4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα1 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο, χωρισμένοΑλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι, χοντροκομμένα2 κ.σ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Αφράτο κέικ κολοκύθας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Η συνταγή για να απολαύσεις το φθινόπωρο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Σε μια κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα ασκαλώνια, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν πλήρως το κρασί, περίπου 2 λεπτά.Προσθέτουμε την κολοκύθα, τον ζωμό, τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα, 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν καλά και να λιώσουν τα τυριά.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το ριζότο μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό και να απορροφηθούν κυρίως τα υγρά, 18 με 22 λεπτά.Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε το ριζότο. Εάν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή, αλατοπιπερώνουμε.Μοιράζουμε το ριζότο σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τα κράνμπερι, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ριζότο κολοκύθας – Η πιο σέξι συνταγή του φθινοπώρου είναι πανεύκολη και είναι εδώ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iPop