Τα 5 βιβλία αυτοβελτίωσης που προτείνουν οι σύμβουλοι ανάπτυξης των High Achievers

15:36 10/1/2023 - Πηγή: iPop

Για βιβλία αυτοβελτίωσης έχω ξαναγράψει πολλά άρθρα. Άλλα για επιχειρήσεις, άλλα για προσωπική ανάπτυξη. Στο σημερινό άρθρο όμως θα αναφερθώ στα βιβλία που προτείνουν οι σύμβουλοι ανάπτυξης. Οι άνθρωποι που μεντοράρουν τους high achievers του εξωτερικού τους δίνουν λίστες από βιβλία και τους προτείνουν να τα διαβάσουν. Η γνώση και η πληροφορία είναι εκεί έξω το θέμα είναι να ξέρεις να ψάχνεις και να προσαρμόζεις τα κομμάτια που ταιριάζουν σε σένα και στη ζωή σου. Φυσικά δεν διαβάζουμε ένα βιβλίο σαν οδηγό επιτυχίας. Το γεγονός ότι έπιασε σε σένα, δεν σημαίνει

ότι θα πιάσει και σε μένα. Ή το ότι πέτυχες εσύ, ενώ εγώ ακόμα παλεύω, δεν είναι λόγος για να απογοητεύομαι. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας η ζωή και αν τα βιβλία αυτοβοήθειας σου προκαλούν τόση ανησυχία, προφανώς καλύτερα άστα στην άκρη. Δεν είσαι έτοιμος να τα διαβάσεις.

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που προτείνουν οι περισσότεροι σύμβουλοι ανάπτυξης

Μπαίνω σε ένα βιβλιοπωλείο, βασικά έχω ως στόχο να αγοράζω τουλάχιστον ένα βιβλίο κάθε φορά που τελειώνω ένα βιβλίο. Κάποιες φορές πηγαίνω και χαζεύω και στη βιβλιοθήκη και αν βρω κάτι καλό, δανείζομαι και από εκεί. Μπαίνω λοιπόν στο βιβλιοπωλείο και δεν έχω ιδέα ποιο βιβλίο θα αγοράσω. Ενώ θυμάμαι ότι είχα πει να αγοράσω αυτό, στο τέλος, καταλήγω να γκουγκλάρω τίτλους στο περίπου και να ψάχνω απεγνωσμένα για εκείνα που ήθελα και τελικά δεν βρίσκω τίποτα.

Οι σύμβουλοι ανάπτυξης, είτε στα podcasts, είτε στα video, ή ακόμα και στα άρθρα που γράφουν στις σελίδες τους, πάντα θα αναφέρουν και θα δώσουν πηγές και credits από άλλους συγγραφείς ή άλλους συμβούλους που έχουν γράψει ένα βιβλίο. Έκανα τη δύσκολη δουλειά και αποθήκευσα αυτά τα βιβλία που προτείνουν οι περισσότεροι. Ψαγμένες επιλογές, όχι αυτά τα γνωστά που θα σου πουν όλοι.

Ένα Τίποτα μπορεί να Αλλάξει τα Πάντα

Ή αλλιώς το Atomic Habits. Κυκλοφόρησε επιτέλους και στα ελληνικά. Έχει γίνει ένας χαμός με αυτό το βιβλίο και όχι δεν είναι λόγω του μάρκετινγκ και του γενικού χαμού που επικρατεί όταν βγαίνει ένα νέο βιβλίο. Άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι και μοιράστηκαν την εμπειρία τους στο YouTube χάρη στην πληροφορία που διάβασαν και αφομοιώσαν στην ζωή τους. Αυτό το βιβλίο εγγυημένα μπορεί να σε βοηθήσει αν σήμερα οι κακές σου συνήθειες σε πάνε πίσω και θες να προχωρήσεις μπροστά.

Οι 7 συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων

Δεν υπάρχει coach, που να μην αναφέρει έστω και μια αράδα γι’αυτο το βιβλίο στο βιβλίο του. Πάλι για συνήθειες θα διαβάσεις και πώς αυτές θα σε βοηθήσουν αν παλεύεις σήμερα να ολοκληρώσεις απλές δουλειές σε ένα άτομο δυνατό στους 4 βασικούς πυλώνες της ζωής σου, σωματικά, πνευματικά, συναισθηματικά και οικονομικά. Διαβάζοντας έρχεται η γνώση και αν η εμπειρίες και ό,τι έχεις ζήσει μέχρι τώρα δεν φέρνει αποτέλεσμα ψάξε να βρεις πώς μπορείς να βοηθηθείς και να βγεις από το αδιέξοδο που μόνος σου μπήκες.

Αναπτύξτε τον Ηγέτη μέσα σας 2.0

Ο John Maxwell είναι πολύ πετυχημένος μέντορας. Τα βιβλία του θα τα δεις πάντα στο βιβλιοπωλείο αλλά εγώ τουλάχιστον δεν τα είχα μελετήσει ποτέ μέχρι που άρχισα να διαβάζω παντού για εκείνον. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι επανέκδοση κατά 80% καθώς ήδη κυκλοφορεί είκοσι χρόνια οπότε το ξανάγραψε βάση των σύγχρονων δεδομένων.

Πας να διαβάσεις ένα τεράστιο Best seller, δεν θα ήθελα να πω το όνομα του βιβλίου, όμως είναι γραμμένο γύρω στο 1995. Το 1995 δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα ούτε, ίντερνετ. Δεν μπορείς να θεωρείς ότι αυτό το best seller είναι σύγχρονο όταν όλα αυτά που έχω σήμερα τότε ήταν επιστημονική φαντασία.

Σκέψου και πλούτισε

Αντίθετα, το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο το 1937 και ο συγγραφέας του είχε βιώσει οικονομικές καταστροφές, πολέμους, δύσκολες καταστάσεις που θα μπορούσαν να το ξετινάξουν οικονομικά. Είναι μια βασική θεωρία το πώς να προσελκύσεις τον πλούτο. Πρέπει να το διαβάσεις αν η σχέση σου με τα χρήματα είναι δυσλειτουργική. Είναι ένα βιβλίο που θα διαβάσεις στα περισσότερα βιβλία ανάπτυξης και το προτείνουν όλοι όσοι ξέρουν εκ των έσω τα οικονομικά.

Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς

Τι λένε οι πλούσιοι στα παιδιά τους; Ο Kiyosaki μοιράζεται όλα όσα έκανε και όσα τον συμβούλευε ο μπαμπάς του που όταν έφυγε του άφησε χρέη και τι έκανε και τον συμβούλευε ο πλούσιος «μπαμπάς» του, ουσιαστικά ο μέντοράς του και τον βοήθησε από άστεγο και έναν άνθρωπο που κοιμόταν στο αυτοκίνητό του, να φτιάξει μια αυτοκρατορία και να τη διατηρήσει. Φυσικά θα το διαβάσεις παντού, δεν είμαι η πρώτη που το προτείνω. Σύμβουλοι, απλοί άνθρωποι που το διάβασαν, πετυχημένοι στον τομέα τους. Όλοι μιλούν γι’ αυτό το βιβλίο.

Disclaimer για τα βιβλία αυτοβελτίωσης

Τα βιβλία αυτά δεν είναι βιβλία που τα έχεις στην ξαπλώστρα το καλοκαίρι και χαλαρώνεις. Δεν είναι μυθιστορήματα. Είναι βιβλία που έχουν έρευνες, έχουν δεδομένα και αποδείξεις. Οι περισσότεροι προτείνουν να τα διαβάσεις δύο φορές. Κάνεις πρώτα ένα πέρασμα για να δεις το περιεχόμενο και τι πραγματεύεται, ταυτόχρονα, υπογραμμίζεις τα σημεία που σε ενδιαφέρουν και στη δεύτερη ανάγνωση παίρνεις χαρτί και μολύβι και κρατάς σημειώσεις, δράσεις ή ό,τι άλλο θες.

Και φυσικά περνάς στη δράση. Το να διαβάσεις, να μάθεις κάτι νέο κάτι που σου προσφέρει aha moments και να κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια είναι σαν να κάνεις μισή δουλειά. Είναι σαν να διαβάζεις τη συνταγή για το κέικ, να αγοράζεις τα υλικά και να τα αφήνεις στον πάγκο και να περιμένεις να γίνουν μόνα τους κέικ. Δεν γίνεται κέικ αν δεν σπάσεις αυγά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πάρεις τα δικά σου αποτελέσματα. Με τις δικές σου δράσεις.

Τα 5 καλύτερα βιβλία επιχειρηματικότητας που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις και εσύ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 5 βιβλία αυτοβελτίωσης που προτείνουν οι σύμβουλοι ανάπτυξης των High Achievers εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα