Τελικά πρέπει να κάνεις ζέσταμα και πριν το περπάτημα ή μπορείς να το παραλείψεις; Η απάντηση που πρέπει να ξέρεις

13:53 24/5/2021 - Πηγή: iPop

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντική είναι η προθέρμανση πριν τη γυμναστική, όμως ισχύει το ίδιο κι όταν απλά θες να περπατήσεις; Πρέπει να κάνεις ζέσταμα πριν το περπάτημα;

Ίσως να ακούς τη λέξη stretching και να βαριέσαι και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να κάνεις διατάσεις, νομίζοντας πως δεν έχουν τίποτα να σου δώσουν. Όμως, έχουμε εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι να κάνεις προθέρμανση και πως δεν πρόκειται για χάσιμο χρόνου. Είναι ειδικές ασκήσεις με στόχο την αρθρική ευκαμψία και την μυϊκή ευλυγισία.

Ουσιαστικά προετοιμάζεις και “ζεσταίνεις” το σώμα σου για την προπόνηση που θα ακολουθήσει και αποφεύγεις την πιθανότητα τραυματισμού και “πιασίματος”.

Και με το ζέσταμα πριν το περπάτημα τι ισχύει;

Μπορεί πριν τη γυμναστική να είναι απαραίτητη η προθέρμανση, όμως ισχύει το ίδιο και για το περπάτημα; Πρέπει να κάνεις διατάσεις και πριν πας να περπατήσεις, αφού δεν είναι ένας είδος άσκησης υψηλής έντασης;

Θα θέλαμε πολύ να σου πούμε όχι, όμως η αλήθεια είναι πως ναι, πρέπει να κάνεις ζέσταμα πριν το περπάτημα και υπάρχει λόγος. Η προθέρμανση δεν έχει να κάνει με το αν είναι απαιτητικές οι ασκήσεις που ακολουθούν και αν πρόκειται να κάνεις μόνο μια σκληρή προπόνηση. Είναι σημαντικά ακόμα κι όταν ακολουθεί μια άσκηση χαμηλής έντασης ή το περπάτημα, αφού όπως είπαμε μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα ισχία σου δε θα τραυματιστούν ή δε θα “πιαστείς” αν δεν κάνεις stretching, ζεσταίνοντας τους μύες, τους γοφούς, τις αρθρώσεις και τους αστραγάλους σου.

Pexels

Επίσης, το ζέσταμα δεν έχει να κάνει με τον λόγο για τον οποίο μπορεί να περπατάς, δηλαδή το να θες να χάσεις κιλά ή το να γυμναστείς με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, έχοντας κάνει προθέρμανση, μπορείς να ανεβάσεις πιο εύκολα ρυθμό στο περπάτημα και να έχεις καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα.

Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πάνω από 5-10 λεπτά για να κάνεις διατάσεις πριν το περπάτημα. Φρόντισε να τεντώσεις τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σου. Ακούμπα με τα χέρια σου τις μύτες των ποδιών σου, τέντωσε τα χέρια σου ψηλά, στάσου στο ένα πόδι και πιάσε με τα χέρια σου το άλλο, κάνε προβολές, πάρε αγκαλιά τα πόδια σου κι ύστερα ξανατεντώσου. Αυτές είναι μόνο μερικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ανά πάσα στιγμή πριν πας για περπάτημα.

Πώς να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου ακόμα κι όταν δεν έχεις χρόνο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τελικά πρέπει να κάνεις ζέσταμα και πριν το περπάτημα ή μπορείς να το παραλείψεις; Η απάντηση που πρέπει να ξέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα