Θέλεις να χάσεις κιλά; Αυτά είναι τα 4 αγαπημένα καλοκαιρινά κοκτέιλ με τις περισσότερες θερμίδες και οι εναλλακτικές τους

20:17 15/8/2022 - Πηγή: iPop

Το καλοκαίρι πολλές φορές όταν πηγαίνουμε σε κάποιο μαγαζί, επιλέγουμε να πιούμε ένα δροσιστικό κοκτέιλ, αγνοώντας όμως το πόσες θερμίδες περιέχει και πόση περιεκτικότητα ζάχαρης έχει. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να ξέρουμε πόσες θερμίδες έχουν τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά του καλοκαιριού, ειδικότερα αν προσέχουμε την διατροφή μας. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά από τα πιο γνωστά ποτά με τις περισσότερες θερμίδες, καθώς και ποια είναι τα εναλλακτικά κοκτέιλ που μπορούμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της δίαιτάς

μας.

Εύκολα, δροσερά και σπιτικά mocktails: Γιατί τα virgin cocktails έχουν άλλη χάρη!

Long island iced tea vs Cosmopolitan

Τα συστατικά που περιέχει το Long island είναι μεταξύ άλλων βότκα, τζιν, ρούμι, τεκίλα, λικέρ triple sec και cola, δεν είναι περίεργο που ένα ποτήρι Long Island των 420 ml έχει 424 θερμίδες.

Αντίστοιχα, ένα κοκτέιλ με λίγες θερμίδες είναι το Cosmopolitan, όπου περιέχει πολύ λιγότερο αλκοόλ και μια μικρή ποσότητα από χυμό cranberry, που σημαίνει ότι ένα ποτήρι μαρτίνι των 250 ml έχει μόνο 100 θερμίδες. Άρα οι θερμίδες του είναι λιγότερες από το ένα τέταρτο του Long Island.

Mojito vs Martini

Το Mojito είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του καλοκαιριού, διότι το επιλέγει πολύς κόσμος κατά την διάρκεια των διακοπών του. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι αγνοούμε ότι το συγκεκριμένο ποτό περιέχει σιρόπι ζάχαρης, με αποτέλεσμα ένα ποτήρι των 230 ml μπορεί να περιέχει έως και 242 θερμίδες.

Παράλληλα, ένα Martini με μόλις 120 ml τζιν καλής ποιότητας και 20 ml βερμούτ dry, είναι μια επιλογή κοκτέιλ με λίγες θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, ένα ποτήρι των 250 ml περιέχει μόνο 70 θερμίδες. Η αναλογία βέβαια με τις θερμίδες βγαίνει με την προϋπόθεση ότι δεν τρώμε την ελιά.

PexelsGin tonic vs Slim line gin tonic

Το Gin tonic είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά λόγω των πρόσθετων σακχάρων που περιέχει το ανθρακούχο νερό, ένα ποτήρι 210 ml μπορεί να περιέχει περίπου 170 θερμίδες.

Αντίστοιχα, το συγκεκριμένο κοκτέιλ μπορούμε να το φτιάξουμε με ένα slim line tonic γλιτώνοντας τα περιττά σάκχαρα, αφού περιέχει μόλις 115 θερμίδες μια ίδια ποσότητα αυτού του αλκοολούχου ποτού. Έτσι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοκτέιλ με λίγες θερμίδες και να το απολαύσουμε άφοβα.

Ημίγλυκο λευκό κρασί vs Σαμπάνια

Εδώ δεν θα αναφερθούμε στις θερμίδες που έχει ένα κοκτέιλ, αλλά τις θερμίδες που έχει ένα ποτήρι με ημίγλυκο λευκό κρασί. Πιο συγκεκριμένα, το ημίγλυκο κρασί περιέχει επιπλέον προσθήκη ζάχαρης, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ποτήρι 175 ml μπορεί να έχει κατά μέσο όρο περίπου 160 θερμίδες.

Από την άλλη μεριά, ένα ποτήρι με σαμπάνια έχει έναν πολύ χαμηλό αριθμό θερμίδων για ένα ανθρακούχο ποτό, αφού μια ποσότητα 120 ml περιέχει μόνο 89 θερμίδες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θέλεις να χάσεις κιλά; Αυτά είναι τα 4 αγαπημένα καλοκαιρινά κοκτέιλ με τις περισσότερες θερμίδες και οι εναλλακτικές τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλεις, Αυτά,theleis, afta