Τι ήταν αυτή η ξαφνική λάμψη που φώτισε τον ουρανό της Ελλάδας; Το φαινόμενο που μας εντυπωσίασε

11:29 22/9/2021 - Πηγή: iPop

Μια ξαφνική λάμψη στον ουρανό αναστάτωσε χθες 21/09 την χώρα μας καθώς ένα μετέωρο διέσχισε τον ουρανό κάνοντας τον κόσμο να αναρωτιέται από που προέρχεται αυτή η φωτεινή γραμμή. Ο μετεωρίτης στην Ελλάδα ήταν ορατός από πολλά σημεία της χώρας και έκανε το πλήθος να αναρωτιέται τι ήταν αυτή η ξαφνική λάμψη που φώτισε τον βραδινό ουρανό.

Η εντυπωσιακή πανσέληνος του Αυγούστου μέσα από φωτογραφίες από τις διαφορετικές γωνιές του πλανήτη

Μετεωρίτης στην Ελλάδα:
Σε ποιες περιοχές ήταν ορατός

Εικόνες και μαρτυρίες θέλουν την πτώση του φωτεινού μετεώρου να έγινε ορατή στην Αττική, σε περιοχές της Πελοποννήσου, στον Έβρο, τη Δράμα, τη Λέσβο και την Αιτωλοακαρνανία. Μετέωρο χαρακτηρίζεται το φωτεινό φαινόμενο που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης, ενώ μετεωροειδές λέμε το στερεό σώμα από το οποίο προκύπτει το μετέωρο.

Η συγκλονιστική στιγμή που η πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα στη Σαρδηνία (Video)

Όταν το μετεωροειδές δεν εξαερωθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα ή δεν εκραγεί, φτάνει στο έδαφος και αν είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος δημιουργεί κρατήρα. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Εμφανίζονται κυρίως σε ύψος 120km και, τα μικρότερα από αυτά, εξαφανίζονται αφού διανύσουν 60-80km. Κινούνται με ταχύτητες μερικών δεκάδων χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Οι λαμπρότεροι διάττοντες και οι βολίδες συνοδεύονται από μια φωτεινή ουρά η οποία διατηρείται μερικά λεπτά μετά την εξαέρωση του μετεώρου. Οι ουρές αυτές δεν είναι πάντα ευθύγραμμες και συχνά παρουσιάζουν κυματισμούς ή και καμπές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι ήταν αυτή η ξαφνική λάμψη που φώτισε τον ουρανό της Ελλάδας; Το φαινόμενο που μας εντυπωσίασε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα