Τι θα έκανες εάν σου έδιναν 1.200€/ μήνα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι;

13:46 21/6/2021 - Πηγή: iPop

Ένα νέο πείραμα ξεκίνησε στη Γερμανία, σύμφωνα με το οποίο σου δίνουν 1.200 ευρώ βασικό εισόδημα, χωρίς καμία υποχρέωση. Ναι, καλά ακούσατε! Από την 1η Ιουνίου οι 122 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν μπορούν να λαμβάνουν 1.200 ευρώ κάθε μήνα για δύο χρόνια. Δεν πρόκειται για νέο νόμο, αλλά για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που στόχο έχει τη διερεύνηση της επίδρασης ενός άνευ όρων βασικού εισοδήματος στα άτομα που το λαμβάνουν.

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα για την προσωπική και οικονομική τους κατάσταση

και επιτρέπεται να εργάζονται όσο θέλουν κατά τη διάρκεια του πειράματος. Μοναδική τους υποχρέωση είναι “να συμπληρώσουν online επτά ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια των τριών ετών της έρευνας”, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.

Είσαι πολλά περισσότερα απ’ τα επιτεύγματά σου

Όπως εξηγεί ο Γιούργκεν Σουπ, επικεφαλής της πρωτοποριακής έρευνας από το Γερμανικό Ινστιτούτο Oικονομικών Ερευνών: «Ερευνούμε, για την ώρα σε πρώτη φάση, τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα ενός εισοδήματος άνευ όρων. Διαθέτουν μια οικονομική ασφάλεια για δύο χρόνια ύψους 1.200 ευρώ. Τι θα κάνουν με αυτά τα χρήματα; Θα τα ξοδέψουν ή θα βάλουν κάτι στην άκρη γιατί στη ζωή πάντα μπορεί κάτι να συμβεί και πρέπει να έχουν μια οικονομική κάλυψη;»

Εσύ τι θα έκανες αν σου έδιναν λεφτά κάθε μήνα, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσεις ούτε το δαχτυλάκι σου;Pexels

Διαχειρίζομαι τον χρόνο μου ίσον διαχειρίζομαι τη ζωή μου

Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο πείραμα, καθώς δε ζούμε στην Γερμανία, θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε ως τροφή για σκέψη και να αναλογιστούμε τι θα κάναμε στην περίπτωση που βρισκόμασταν ανάμεσα σε αυτούς τους 122 συμμετέχοντες. Θα σταματούσες άραγε να εργάζεσαι στη δουλειά που είσαι τώρα ή μήπως θα ξεκινούσες το αγαπημένο σου χόμπι που θες από μικρός; Θα είχες άραγε περισσότερο θάρρος να πάρεις κάποιες αποφάσεις, να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας και να αποκτήσεις νέες δεξιότητες ή θα ήσουν ευχαριστημένος με ό,τι έχεις επιτύχει μέχρι τώρα;

Εμένα αν με ρωτάς και θέλεις την προσωπική μου άποψη, θα χρησιμοποιούσα τα χρήματα για να καλύψω ορισμένες προσωπικές μου ανάγκες και δε θα άλλαζα τίποτα από την ζωή μου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ζεις τη ζωή σου όπως την έχεις ονειρευτεί και να μην υπάρχεις, αφήνοντας τις μέρες της καθημερινότητας να φαίνονται όλες ίδιες και να περνάνε, χωρίς να αποτελούν ένα μάθημα για σένα. Το μόνο που θα έκανα με τα επιπλέον 1200 ευρώ είναι να ταξιδέψω σε χώρες που ονειρεύομαι για να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και ανθρώπους.

Πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος

Με ένα τέτοιο πείραμα σίγουρα δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα μας, αλλά εκτός από το ότι βοηθά στο να δοθούν κάποιες απαντήσεις σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι με τα χρήματα που διαθέτουν βοηθά και εμάς τους ίδιους να αναλογιστούμε αν ζούμε τη ζωή που πάντα ονειρευόμασταν ή πρέπει να αλλάξουμε κάτι ώστε να το επιτύχουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι θα έκανες εάν σου έδιναν 1.200€/ μήνα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα