Το ΒΜΦ γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων 2020 με ψηφιακές δράσεις για όλους!

17:42 16/5/2020 - Πηγή: iPop

Το ΒΜΦ γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων 2020 μ’ έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, μιας και ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα σχέδια όλων. 

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου και η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου δε θα μπορούσε να μην έχει σχεδιάσει τίποτα και για φέτος. Έτσι λοιπόν, το ΒΜΦ γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων 2020 λίγο πιο

νωρίς και μάλιστα μια μέρα πριν, την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 με τις αγαπημένες «Κυριακές στην Τεχνόπολη» που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Η δράση έχει θέμα «Inclusion for all» και είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και τις βασικές αξίες που πρεσβεύει το θέμα που επέλεξε για φέτος το ICOM: «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή».

Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου προχώρησε στην πρωτοβουλία αυτή, σχεδιάζοντας και προτείνοντας μια σειρά από online δραστηριότητες που απευθύνονται σε άτομα από διαφορετικές ηλικίες και ομάδες και με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Όλες οι δράσεις έχουν στόχο να αναδείξουν πολύτιμες έννοιες για κάθε κοινωνία, όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη και η διαφορετικότητα, προάγοντας ταυτόχρονα την εξάλειψη των διακρίσεων, τόσο μέσα στο μουσείο όσο κι έξω απ’ αυτό.

Το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα της Κυριακής 17 Μαΐου απευθύνεται σε όλους και περιλαμβάνει ένα δημιουργικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, μια συναρπαστική διαδικτυακή ξενάγηση στο ΒΜΦ με απόδοση στη νοηματική γλώσσα, ταινίες μικρού μήκους που εξερευνούν τη θέση της γυναίκας και των νέων στην εργασία, καθώς και μια θεατρική περφόρμανς για οικογένειες και παιδιά που θα μεταδοθεί ζωντανά από το ανακαινισμένο και υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ» που στεγάζεται στο ιστορικό Αεριοφυλάκιο 2.

Όλες οι δράσεις θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, όπου υπάρχει και αναλυτικά το πρόγραμμα του μουσείου.

Τι καλύτερο να κάνεις την Κυριακή αυτή από το να γιορτάσεις την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Δημιουργήθηκε το πρώτο μουσείο με έργα τέχνης εμπνευσμένα απ’ τον κορονοϊό

Το άρθρο Το ΒΜΦ γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων 2020 με ψηφιακές δράσεις για όλους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα