Τσελίστας στο Χάρκοβο παίζει Μπαχ και γεμίζει ζωή την ερειπωμένη πόλη

13:46 23/3/2022 - Πηγή: iPop

Ο Denys Karachevtsev έχει χαρίσει στιγμές μαγείας με το βιολοντσέλο του σε μερικές από τις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών στην Αυστρία, την Ιαπωνία και την Τουρκία, ακόμη και στο αρχαίο αμφιθέατρο της Τυνησίας, El Jem. Τώρα προσπαθεί με την μουσική του να σκεπάσει τους ήχους του πολέμου, παίζοντας τσέλο στα ερείπια της ουκρανικής πατρίδας του, το Χάρκοβο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook,

ο Karachevtsev παίζει σουίτα για τσέλο, του Μπαχ, καθισμένος σε έναν άδειο δρόμο, που είναι γεμάτος συντρίμμια. Πίσω του βρίσκεται το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας και άλλα κτίρια με εμφανή τα σημάδια του πολέμου. 

Η συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και καταχειροκροτείται

«Αγαπώ την ηρωική μου πόλη, η οποία τώρα παλεύει να επιβιώσει από τον πόλεμο»

Στο Facebook, είπε ότι ήλπιζε να επιστήσει την προσοχή στα δεινά της πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, η οποία έχει βομβαρδιστεί ανελέητα από τον ρωσικό στρατό. Η αστυνομία της Ουκρανίας είπε ότι έως τις 20 Μαρτίου περισσότερα από 600 πολυώροφα κτίρια στο Χάρκοβο, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, είχαν καταστραφεί.

«Είμαι τσελίστας και πολίτης του Χάρκοβο», έγραψε ο κ. Karachevtsev σε έκκληση στο Facebook στα αγγλικά, ουκρανικά και ρωσικά.

«Αγαπώ την ηρωική μου πόλη, η οποία τώρα παλεύει να επιβιώσει από τον πόλεμο», συμπλήρωσε. «Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε και να ξαναχτίσουμε την πόλη και τη χώρα μας όταν τελειώσει ο πόλεμος. Ξεκινάω το έργο μου στους δρόμους του Χάρκοβο για να συγκεντρώσω κεφάλαια για ανθρωπιστική βοήθεια και αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής της πόλης. Ελάτε να ενωθούμε για να αναβιώσουμε μαζί την πόλη μας!».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρό αγόρι παίζει πιάνο για να «σκεπάσει» τους ήχους του πολέμου την ώρα της ρωσικής εισβολής

Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Karachevtsev ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Karachevtsev είναι απόφοιτος της Ουκρανικής Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας Τσαϊκόφσκι, στην πρωτεύουσα, Κίεβο. Η ερμηνεία του θύμισε ιστορίες Ουκρανών μουσικών που έπαιζαν σε ακραίες συνθήκες, όπως η Vera Lytovchenko η οποία έπαιζε νανουρίσματα στο βιολί της σε ένα καταφύγιο βομβών στο Κίεβο. Ή η επαγγελματίας πιανίστα Irina Maniukina που παίζει το Aeolian Harp Étude του Σοπέν σε ένα πιάνο που επέζησε από ένα χτύπημα πυραύλων στη γενέτειρά της Bila Tserkva, πριν φύγει από το σπίτι για τελευταία φορά. 

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν τετραετούς πολιορκίας του Σεράγεβο που έληξε το 1996, ο Vedran Smajlovic έπαιξε το Adagio του Albinoni σε G Minor στο τσέλο του σε ερειπωμένα κτίρια, συμπεριλαμβανομένης της Vijecnica, του κατεστραμμένου δημαρχείου της Βοσνιακής πρωτεύουσας. Έπαιζε επίσης σε κηδείες παρά την απειλή πυρός ελεύθερων σκοπευτών. Η μουσική του έγινε σημάδι ανθεκτικότητας και θριάμβου της ανθρωπότητας έναντι της ωμότητας.

Τώρα το ίδιο κάνει ο κ. Karachevtsev.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τσελίστας στο Χάρκοβο παίζει Μπαχ και γεμίζει ζωή την ερειπωμένη πόλη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα