Ξεκίνα τη μέρα σου με 5 εύκολες και γρήγορες συνταγές!

12:00 27/1/2023 - Πηγή: iPop

Το πρωινό είναι η αρχή της ημέρας. Μπορεί οι περισσότεροι να μην του δίνουμε σημασία ως γεύμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Ειδικότερα για τους αθλητές το πρωινό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό γεύμα και δίνουν πολύ σημασία στο πρώτο τους γεύμα. Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για αθλητικό πρωινό;

Ένα αθλητικό πρωινό πρέπει να περιέχει πολλές θερμίδες και όλες τις ουσίες. Θέλει και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και λίπη. Αυτό δεν το πετυχαίνεις απλά με ένα υγιεινό πρωινό, αλλά και με άλλες τροφές, τις οποίες μπορεί να μην συνηθίζουμε να έχουμε στο μυαλό μας ως ελαφριές.

Ένα πρωινό για αθλητές

θα πρέπει να περιέχει περίπου 500-700 θερμίδες και θα πρέπει να είναι πλήρες σε μακροθρεπτικά στοιχεία, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά. Θα πρέπει να ενυδατωθεί καλά ο αθλητής με 1-2 ποτήρια νερό καθώς και ο καφές θα επιφέρει επιθυμητή ενέργεια και αντοχή. Προτιμάμε να καταναλώσουμε φρούτο αντί φυσικό χυμό.

Επιλογές για αθλητικό πρωινό

Ξεκίνα τη μέρα σου με γιαούρτι

1 γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, 2-3 κουταλιές της σούπας δημητριακά, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας αρεσκείας σου χωρίς ζάχαρη, 1 κουταλάκι ταχίνι ή φυστικοβούτυρο. Προφανώς δίνεις προσοχή στο πόσο αντέχει το στομάχι σου.

Υγιεινό σάντουιτς ή  κουλούρι γεμιστό

1 αραβική πίτα ολικής τορτίγια ή κουλούρι ολικής, τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 αυγό βραστό, ότι λαχανικό σας αρέσει μέσα, ¼ αβοκάντο για τα καλά λιπαρά και ίσως αν αντέχετε στο δρόμο 1 φρούτο αρεσκείας και εύπεπτο.

Για τους πολύ αθλητικούς

Πολύ ωραίο πρωινό είναι ο χυλός βρώμης – porridge – όπου προσθέτουμε σε κατσαρολάκι 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών ή φυτικό , 2-3 κουταλιές σούπας βρώμη και το βράζουμε μέχρι να πήξει. Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω φρούτο, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς, μέλι.

Βάλε και το αυγό στο πρωινό σου

Ένα ακόμα ωραίο πρωινό είναι 2 φέτες ψωμί βρώμης ή αρεσκείας με 1 αυγά ποσέ ¼ αβοκάντο και 1 φρούτο στο δρόμο αρεσκείας (πολλοί βάζουν και γαλοπούλα).

Μια αλλιώτικη ομελέτα

Ωραίο πρωινό είναι τα πιτάκια βρώμης, με 2 αυγά και 3 κουταλιές βρώμης στο μείγμα, ψήνεις σαν ομελέτα και στη συνέχεια προσθέτεις είτε αλμυρό από πάνω τύπου τυρί, λαχανικό, είτε προσθέτεις γλυκό τύπου μέλι, ταχίνι, φρούτο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξεκίνα τη μέρα σου με 5 εύκολες και γρήγορες συνταγές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα