Google Maps, Offline χάρτες για το Android και περισσότερο 3D για όλους

03:16 7/6/2012 - Πηγή: GoodByte

Αυτή είναι μια είδηση που πραγματικά θα έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα όσων κάνουν χρήση συσκευών με Android. Η Google ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για τους χάρτες της, μία εκ των οποίων επιτρέπει στους Android users να αποθηκεύουν χάρτες και να τους χρησιμοποιούν χωρίς ίντερνετ!

Οι χάρτες της Google είναι καλοί, για

την ακρίβεια είναι τόσο καλοί που μάλλον δεν θα βρείτε κάτι καλύτερο στην αγορά, ακόμα και σε επί πληρωμή GPS εφαρμογές. Αυτό που μέχρι σήμερα τους έκανε να χάνουν κομμάτι της γοητείας τους, ήταν η ανάγκη ύπαρξης σύνδεσης στο ίντερνετ για την λειτουργία τους.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι και χθες (ή έστω για λίγες ακόμα ημέρες), καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η Google, οι χρήστες Android θα μπορούν να αποθηκεύουν ένα μέρος του χάρτη και να περιηγούνται σε αυτό χωρίς καμία ανάγκη σύνδεσης στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια σημαντική ευκολία, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι δυνατή η πλοήγηση κάτω από αυτές τις συνθήκες ή η χρήση κάποιων έξτρα επιλογών των Google Maps.

Αν δεν είστε χρήστης Android, τότε τα παραπάνω σας μοιάζουν λίγο ή πολύ άχρηστα. Αυτό που αξίζει να μάθετε, είναι ότι σύντομα θα μπορείτε να περιηγήστε σε 3D Google Maps! Η τεχνολογία που θα το επιτρέψει αυτό βασίζεται αποκλειστικά σε λογισμικό και δεν απαιτεί καμία παρέμβαση από τον άνθρωπο. Ουσιαστικά συλλέγει διάφορες εικόνες της ίδιας περιοχής, τις αναλύει και δημιουργεί ένα 3D μοντέλο αυτής. Εντυπωσιακό;

Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι η ημερομηνία που θα γίνουν διαθέσιμα όλα τα παραπάνω, όπως και εκείνη που θα δούμε το νέο layout των εφαρμογών για Android και iOS, το οποίο επίσης ανακοινώθηκε σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα