Google, Επιτέλους το Ice Cream Sandwich αρχίζει να ανεβαίνει σε ποσοστά

10:15 2/6/2012 - Πηγή: GoodByte

Έχουν περάσει 8 μήνες από την παρουσίαση του και, ακόμα, το Ice Cream Sandwich αποτελεί για τους περισσότερους χρήστες Android Smartphone άπιαστο όνειρο. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως το λειτουρικό της Google αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά τα πάνω του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά που δημοσίευσε η Google, το παγωμένο λειτουργικό καταλαμβάνει το 7.1% της πίτας. Το νούμερο αυτό είναι μικρό,

αλλά η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, τον Μάιο και το 4.9%, είναι εντυπωσιακή. Βέβαια, δεν πρόκειται για αναβαθμίσει συσκευών, αλλά για πωλήσεις κινητών που βγαίνουν από το κουτί με το Android 4 εγκατεστημένο, όπως ολόκληρη η σειρά One της HTC.


Η άνοδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τον επόμενο μήνα, καθώς Sony, Motorola, Samsung και HTC(αυτές μου έρχονται στο μυαλό, μπορεί να είναι και άλλες) έχουν στο πρόγραμμα του Ιουνίου αναβαθμίσεις. Τα κομμάτια της υπόλοιπης πίτα είναι λίγο πολύ γνωστά, με το Gingerbread(2.3) να έχει την μερίδα του λέοντος(65%), ένα 19% απολαμβάνει το Froyo(2.2), ενώ ότι έχει απομείνει καταναλώνεται από τις παλαιότερες εκδόσεις.

Οι εταιρείες ίσως πρέπει να βιαστούν λίγο παραπάνω, διότι μέσα στον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί το I/O event της Google, όπου λογικά θα ανακοινωθεί η νέα έκδοση του λειτουργικού 4.1 Jelly Bean και είναι απαράδεκτο κάποιος να μην έχει ακόμα την τελευταία έκδοση του λειτουργικού μόνο και μόνο επειδή ακόμα δεν έχει ετοιμαστεί η αναβάθμιση!

Keywords
Τυχαία Θέματα