LG Optimus 4X HD, Ένα βήμα πριν το Optimus G [hands-on video review]

Goodbyte

Το LG Optimus 4X HD αποτέλεσε για καιρό το αντίπαλον δέος της LG απέναντι στα HTC One X και Samsung Galaxy S III. Η ίδια η κορεάτικη εταιρεία δεν πίστεψε πολύ σε αυτό και η αλήθεια είναι ότι είχε τους λόγους της. Πόσο πίσω είναι τελικά από

το Optimus G και αξίζει να το αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή;

Εισαγωγή

Η μάχη στην αγορά των smartphones έχει φουντώσει για ακόμα μία φορά. Η λέξη τετραπύρηνο ακούγεται πλέον όλο και πιο συχνά και το 1GB μνήμης RAM φαντάζει πολύ λίγο. Η ίδια η LG έχει ήδη παρουσιάσει το δικό της superphone νέας γενιάς, αφήνοντας το LG Optimus 4X HD στα κρύα του λουτρού.

Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση τη στιγμή που λάβαμε για review τη συσκευή, η οποία αν και μοιάζει αντίστοιχη σε χαρακτηριστικά των HTC One X και Samsung Galaxy S III, δεν κατάφερε (και δίκαια) να τα πλησιάσει σε πωλήσεις. Έχει πάντως ένα μεγάλο ατού απέναντι τους και αυτό είναι δεν είναι άλλο από την τιμή.

Video Review

https://www.youtube.com/watch?v=ujMwbH7zlvI

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία

Το LG Optimus 4X HD θυμίζει εξωτερικά το Samsung Galaxy S II. Όχι λίγο, αλλά πολύ. Φυσικά είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο, γεγονός αναμενόμενο λόγω της μεγαλύτερης οθόνης και μπαταρίας του. Ποιοτικά δεν είναι κακό, χωρίς πάντως να φτάνει στα επίπεδα του One X και αν έπρεπε να το χαρακτηρίσουμε με μία μόνο λέξη, αυτή θα ήταν: βαρετό.

Από πλευράς εργονομίας δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά. Τα capacitive κουμπιά είναι πολύ κοντά στην οθόνη και πολλές φορές θα πατηθούν κατά λάθος, ενώ το rocker volume είναι σχεδόν “ενσωματωμένο” στο πλαϊνό της συσκευής. Στα θετικά πρέπει να συμπεριλάβουμε την τοποθέτηση του Power button στο δεξί μέρος και όχι στην κορυφή, κάτι που θα πρέπει να γίνει στάνταρ σε συσκευές τέτοιου μεγέθους.

Γενικά πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο κινητό, χωρίς πάντως να ξεφεύγει απ’ τα όρια.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία

Με χαρακτηριστικά όπως τετραπύρηνος επεξεργαστής NVIDIA Tegra 3 και 1GB RAM δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από όσα είδαμε. Η συνολική απόδοση του κινητού ήταν κορυφαία και πολλές φορές καλύτερη σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Ο επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών της συσκευής θα δυσκολευτούν μόνο σε ακραίες συνθήκες (όπως θα δείτε και στο βίντεο), αλλά στην καθημερινή χρήση θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Το μεγάλο μειονέκτημα του LG Optimus 4X HD είναι η οθόνη του. Παρά την HD ανάλυση (1280

Keywords
Τυχαία Θέματα