Motorola, Τέλος στα φθηνά, feature phone κινητά;

H Motorola είναι παγκοσμίως γνωστή για τα κινητά τηλέφωνα που παράγει. Ακόμα και αν στις μέρες μας δεν είναι στα high της, είναι σεβαστή από τους καταναλωτές, αλλά και από τον ανταγωνισμό και όχι άδικα. Η τελευταία της κίνηση όμως, οδηγεί στην αντίθετη κατεύθυνση..

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα του κινέζικου τύπου, η Motorola Mobility ετοιμάζεται να διακόψει την παραγωγή των feature-phone συσκευών. Feature Phone

χαρακτηρίζονται οι χαμηλών δυνατοτήτων και περιορισμένων τεχνικών χαρακτηριστικών συσκευές, που χρησιμοποιούνται κυρίως για τηλεφωνικές κλήσεις και SMS. Εν γένει έχουν καθόλου ή πολύ μικρής ανάλυσης κάμερα, μικρή οθόνη και μεγάλη αυτονομία.

Καθώς η αγορά μετατοπίζεται ολοένα και γρηγορότερα προς τα smartphones, η Motorola θέλει να σπρώξει προς τα εκεί τους πελάτες της και αν τα δημοσιεύματα αληθεύουν θα το καταφέρει, καθώς στο μέλλον δεν θα μπορείτε να αγοράσετε ένα απλό τηλέφωνο από την αμερικάνικη εταιρεία.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση που θα κάνει η Motorola αφότου εξαγοράστηκε από την Google, η οποία θα στεναχωρήσει αρκετό κόσμο μιας και τα feature phones τηλέφωνα της εταιρείας είναι αρκετά καλά, αλλά το περιθώρια κέρδους για την αγορά αυτή δεν είναι τόσο υψηλά όσο των smartphones και όλοι ξέρουμε που βρίσκεται το μυαλό των εταιρειών. Θα ακολουθήσουν άραγε οι υπόλοιποι κατασκευαστές;

Keywords
Τυχαία Θέματα