Αύξηση 29% στους χρήστες του iOS 6 έφεραν τα Google Maps

Goodbyte

Αύξηση της τάξης του 29% παρατηρήθηκε για το iOS 6 από την περασμένη Τρίτη, 11/12. Φαίνεται πως η Google έβαλε κι αυτή το χεράκι της για να το πετύχει αυτό η Apple! Πως όμως;

Είναι πολύ απλό, αρκεί κανείς να παρατηρήσει την ημερομηνία. Πριν από 9 μέρες λοιπόν, την περασμένη Τρίτη, ήταν η μέρα που σήμανε την είσοδο της υπηρεσίας χαρτογράφησης της Google στο App Store,

τα Google Maps. Και για να μην πολυλογούμε, γιατί σας είναι λίγο ή πολύ γνωστά, μετά την απομάκρυνση των χαρτών της Google από την native εφαρμογή χαρτών της Apple στο iPhone, ήταν θέμα χρόνου για την Google να κυκλοφορήσει την δική της εφαρμογή. Αυτό έγινε, κι όπως φαίνεται παρακάτω στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί, επηρέασε θετικά την χρήση του iOS 6, το οποίο είδε αύξηση 29% έκτοτε.


Όπως καταλαβαίνετε, ένας από τους λόγος που απέτρεπε τους χρήστες παλαιότερων iPhone από την εγκατάσταση του iOS 6, εκτός από το jailbreak, ήταν και η “ελαττωματική” εφαρμογή χαρτών της Apple. Άλλωστε η ίδια η Google δήλωσε πως μέσα σε 48 ώρες, η εφαρμογή κατέβηκε πάνω από 10 εκατομμύρια φορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αύξηση αυτή υπολογίζονται και οι νέοι χρήστες iPhone όπως βλέπετε, αλλά η αύξηση αυτής της τάξης δεν δικαιολογείται μόνο από τις ίσως αυξημένες πωλήσεις του iPhone 5 στην εορταστική περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα