Η Μαύρη Τρύπα του Γαλαξία μας!

20:15 9/2/2012 - Πηγή: GoodByte

Σύμφωνα με μια νέα θεωρία, η μαύρη τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας, φαίνεται να έχει “μεγάλη όρεξη”, αφού τρισεκατομμύρια κομήτες και αστεροειδής χάνονται στην άβυσσο της.

Η θεωρία βασίστηκε στις απότομες μεταβολές της υψηλούς συχνότητας ακτινοβολίας που εκπέμπεται από την μαύρη τρύπα. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, αυτά τα “ξεσπάσματα” θα πρέπει να οφείλονται σε όλα εκείνα από τα οποία “τρέφεται” μια μαύρη τρύπα, δηλαδή σε άστρα,

κομήτες και αστεροειδείς.

Τα σύγχρονα τηλεσκόπια απέδειξαν πως στον περιβάλλοντα χώρο της μαύρης τρύπας (μας), την οποία έχουμε ονομάσει Sagittarius A* (Τοξότης Α*), περιφέρονται τρισεκατομμύρια από αυτούς αναμένοντας το βέβαιο τους τέλος. Η βαρυτική δύναμη της Sagittarius A* είναι τόσο ισχυρή ώστε οτιδήποτε βρεθεί σε απόσταση 160 εκατομμυρίων χιλιομέτρων να μην μπορεί να ξεφύγει από τον “πεπρωμένο”.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της απόστασης, η απόσταση αυτή είναι παραπλήσια με της απόσταση Γης-Ήλιου! Το μέλλον του ταξιδιού, λοιπόν, ενός άτυχου αστεροειδή είναι το εξής: αρχίζει να αυξάνεται η ταχύτητα του, η τριβή αρχίζει να αποσπά κομμάτια του και ο,τι, τελικά, απομείνει θα χαθεί στο “στομάχι” της μαύρης τρύπας, προσφέροντας της κατάλληλη ενέργεια ώστε αυτή να εκπέμψει ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Απόλυτη καταστροφή στο κέντρο του γαλαξία μας… στην “γειτονιά” μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα