Η ομάδα υποστήριξης του WebOS μετακόμισε στην Google!

Αν μιλάγαμε για ποδόσφαιρο, τότε ίσως να μιλούσαμε για μεταγραφή μεγατόνων. Η Google ανακοίνωσε την πρόσληψη σχεδόν ολόκληρης της ομάδας που υποστήριζε το WebOS στην HP. Η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την πλατφόρμα Enyo, πάνω στην οποία στηρίζεται το Open Source WebOS.

Όπως φαίνεται, η δουλειά που γίνεται στην κατασκευή του Open Source WebOS προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Google, η οποία βάζει στις

μηχανές της περισσότερα από τα μισά άτομα που την αποτελούσαν. Ένα από τα άτομα που θα δουλεύουν πλέον για τη Google, είναι ο Matt McNulty, επικεφαλής της ομάδας του Enyo μέχρι χθες.

Το Enyo είναι ένα framework της Javascript, το οποίο επιτρέπει την εύκολη συγγραφή εφαρμογών για το WebOS, οι οποίες μάλιστα μπορούν να τρέχουν σε οποιονδήποτε συμβατό browser. Εξ’ αρχής το WebOS βασιζόταν σε τεχνολογίες web, όμως μετά Enyo και την μετατροπή του σε Open Source, η πορεία του ίσως γινόταν πιο επιτυχημένη.

Η ομάδα που μετακόμισε στην Google, θα ασχοληθεί πιθανότατα με κάποιο παρόμοιο project, με το Chrome Web Store να είναι πιθανότατα ο προορισμός τους. Πάντως η κίνηση αυτή εξόργισε την HP, η οποία σχολιάζοντας το γεγονός, τόνισε ότι δεν την ενοχλεί η μετακόμιση αυτή και ότι χαίρεται που το project της προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου!

Υ.Γ: Περισσότερα σχετικά με το τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η ομάδα του Enyo, θα βρείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα