iPad mini, Είναι αρκετά ικανοποιητικός ο μικρός αδερφός της ταμπλέτας της Apple;

Goodbyte

Το iPad, η συσκευή της Apple που άνοιξε το χορό των tablets στην αγορά, πλέον απέκτησε μικρότερη έκδοση. Αυτή, λίγο ή πολύ, ήταν μια κίνηση που αναμέναμε εδώ και πολύ πολύ καιρό.

Η Apple αποφάσισε να δράσει, απαντώντας στον ανταγωνισμό των φθηνότερων λύσεων για tablet

που ολοένα και εμφανίζονταν στην αγορά, θέλοντας να στείλει έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως “κουμάντο κάνω μόνο εγώ εδώ”.

Είναι όμως αρκετά αυτά που προσφέρει το νέο tablet της Αpple; Μπορεί όπως λέει και η ίδια η Apple, το νέο iPad mini να μην υπολείπεται σε τίποτα από αυτό των 9.7 ιντσών όσον αφορά τις δυνατότητές του, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί κυρίως σε σχέση με τον ανταγωνισμό των “φτηνών tablets”.

Στην ουσία, το νέο iPad mini είναι ένα iPad 2 σε μικρογραφία, με επεξεργαστή τεχνολογίας ενός χρόνου(Α5), κι η εμμονή της Apple με τις αναλογίες στις αναλύσεις των οθονών της, κρατάει την ανάλυση σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που είναι ίσως η “Αχίλλειος πτέρνα” της νέας συσκευής της Apple.

Tα 163 pixels-per-inch του iPad mini (έναντι των 132 του iPad 2), φαίνονται πολύ λίγα σε σχέση με τα 264ppi του iPad Retina και τα 216ppi των Kindle Fire HD και Nexus 7.

Ωστόσο, η Apple μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες βελτιώσεις, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και software από γενιά σε γενιά και κυρίως όταν μας παρουσιάζει κάτι καινούργιο, φροντίζει η επόμενη χρονιά να έχει ότι έλειψε από την προηγούμενη (να θυμίσουμε τις διαφορές iPad με iPad 2!).

Όπως και να’ χει, το αναμένουμε σύντομα να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, για να δούμε από κοντά την νέα πρόταση της Apple στις 7.9 ίντσες!

by Nikos

Το παρόν άρθρο iPad mini, Είναι αρκετά ικανοποιητικός ο μικρός αδερφός της ταμπλέτας της Apple; αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα