Είδαν φως μέσω ήχων! [study]+[video]

Goodbyte

Άνθρωποι που γεννήθηκαν και ζουν στο σκοτάδι μπορούν να είναι αισιόδοξη, αφού ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα τους δίνει “φως” μέσω του ήχου!

Ερευνητές από το Ισραήλ κατόρθωσαν να καταγράψουν ηχητικά ακούσματα τα οποία δημιουργούν εικόνα σε έναν τυφλό εκ γενετής άνθρωπο. Απλά εντυπωσιακό!

Συγκεκριμένα, οι ήχοι δρουν στους νευρώνες του εγκεφάλου με τρόπο όμοιο που λειτουργούν τα μάτια μας, οπότε ο “χρήστης” δημιουργεί στο μυαλό του την εικόνα, με σχετική βέβαια ακρίβεια. Έτσι, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει το χαμόγελο, την αίσθηση του βάθους αλλά και τον προσανατολισμό

ενός αντικειμένου.

Επόμενος στόχος σύμφωνα με τους μελετητές, είναι να διδάξουν τα χρώματα μέσω μουσικής ή ακόμα και αναγνώριση τοπίων. Βέβαια, το εγχείρημα θέλει πολύ δουλειά ακόμα καθώς επίσης και πολύ “μελέτη” από τον χρήστη, όμως όλα αυτά αποτελούν απλές λεπτομέρειες μπροστά στο άνευ προηγουμένου, για τα άτομα αυτά, όφελος, δηλαδή το να δουν!

Μάλιστα, τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα διεργασιών αφήνουν μεγαλύτερη ακόμα αισιοδοξία για την εφαρμογή της μεθόδου σε ανθρώπους που κάποτε έβλεπαν, αλλά για κάποιο λόγο έχασαν την όραση τους!

Το παρακάτω video-επίδειξη θα σας αφήσει άφωνους!

Το παρόν άρθρο Είδαν φως μέσω ήχων! [study]+[video] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Αναζητήσεις
videoeidan
Τυχαία Θέματα