Κόστος δισεκατομμυρίων η καύση του φυσικού αερίου!

Goodbyte

Σήμερα σε μια συνδιάσκεψη στο Λονδίνο πρόκειται να εξεταστεί η πρόοδος των πετρελαϊκών χωρών προς την πάταξη της καύσης του φυσικού αερίου.

Το φαινόμενο της καύσης με την ορολογία gas flaring κοστίζει περίπου 30 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο, ενώ παράλληλα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με περισσότερα από 400 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Το gas flaring αφορά τους κύριους παραγωγούς πετρελαίου

παγκοσμίως, αφού συμβαίνει κατά την επεξεργασία και την εξαγωγή του πετρελαίου από υπόγειες κοιλότητες. Κατά την όλη διαδικασία, περίπου 140 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου πάνε χαμένα, μια ποσότητα που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των Ευρωπαϊκών ετήσιων αναγκών για το συγκεκριμένο “αγαθό”.

Βέβαια, οι προσπάθειες για την μείωση τέτοιων ζημιών έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, με αποτελέσματα ήδη πολύ σημαντικά: 40% μείωση στην Ρωσία και 29% στην Νιγηρία.

Οι εκλύσεις για μείωση ρύπων φαίνεται πως δεν έχουν ακουστεί σε χώρες όπως Ινδία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία και αυτό φαίνεται από μελέτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχουν κατά καιρούς γίνει.

Είναι ανάγκη, από οικονομικής αλλά πολύ περισσότερο από περιβαλλοντολογικής πλευράς να επέλθει συμμόρφωση αλλά και ένταση των προσπαθειών. Ας συντονιστούν όλοι!

Το παρόν άρθρο Κόστος δισεκατομμυρίων η καύση του φυσικού αερίου! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα