Cupcakes, τα χαρούμενα κεκάκια

Aπό την Λίλλυ Βασίλευα

Υλικά

120 γρ. μαργαρίνη σε κύβους

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα. Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα (προσοχή μην το παρακάνουμε). Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins

βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.

Για να φτιάξουμε το «buttercream» χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αν θέλουμε παραπάνω από ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπωλάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα