1 θέση, 3 μνηστήρες, 1 σίγουρος! *

Ένα – τουλάχιστον – ενδιαφέρον σενάριο δείχνει να εξυφαίνεται τις τελευταίες – λίγες – ημέρες σε ένα Υπουργείο, το οποίο κατά την διάρκεια των δυο διαδοχικών τετραετιών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην άσκηση μιας διαφοροποιημένης όσο και αποτελεσματικής πολιτικής.

Παράλληλα, πλαισιώνεται από ορισμένες (τουλάχιστον 2, για την ακρίβεια) ισχυρές γραμματείες-πόλους ανάπτυξης και άσκησης – ουσιαστικά – της προκαθορισμένης ή εν εξελίξει στρατηγικής της κεντρικής κυβέρνησης.

Διαβάστε εδώ την τελευταία Business

Voice

Το εν λόγω σενάριο εμπλέκει τουλάχιστον 4 πρόσωπα, το καθένα με διαφορετικό βαθμό ισχύος, αλλά και με διαφορετικό Skill Set, εμπειρία, δυναμική και προοπτικές. Α, βάλτε στην σχετική εξίσωση και την πτυχή της φιλοδοξίας. Η τελευταία αποτελεί την… συγκολλητική ουσία των 4, μα και το σημείο διαφοροποίησής τους, συνάμα.

Τα πάντα εκκινούν από την πρόθεση του πλέον ισχυρού (τουλάχιστον σε… ονομαστική αξία) να μεταφέρει την περσόνα του εκτός των συνόρων, απολαμβάνοντας μια κεντρική θέση σε περίοπτο Κοινοτικό κάδρο. Σε περίπτωση που το αίτημά του – το οποίο τελευταία κάνει ολοένα και πιο έντονα Pitch προς όσους ορίζουν το επαγγελματικό του μέλλον – τύχει ευμενούς αντιμετώπισης, τότε σε ένα εξάμηνο από σήμερα μας… κουνάει μαντήλι.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η (κενή) θέση που αφήνει, αυτομάτως «ανοίγει την όρεξη» σε πλείστους όσους ενδιαφερόμενους. Αρχικά, στον άμεσα υφιστάμενό του, ο οποίος ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ιδιαίτερες αρετές. Ούτε στο Core αντικείμενο που του έχει ανατεθεί, αλλά ούτε και σε επίπεδο Peoples και Crisis Management. Στην πράξη, τουλάχιστον, γιατί στην θεωρία… γάτος!

Ο δεύτερος ενδιαφερόμενος επιχειρεί – με αρκετή υπομονή, αλλά και πλείστη… τσαπατσουλιά, είναι αλήθεια – να φιλοτεχνήσει το προφίλ του επί μακρόν, ήδη από την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε εδώ την τελευταία Business Voice

Κι ενώ ηγείται ενός κομβικού οργανισμού για την βελτίωση των δομών και λειτουργιών σε σχέση με την επόμενη ημέρα της πατρίδας μας, κάτι που από μόνο του θα έπρεπε να θεωρείται ως ικανή συνθήκη, εντούτοις όμως διακρίνεται από έλλειψη Active Doing Skills, σε συνδυασμό και με το (μεγαλύτερο του πρέποντος) ενδιαφέρον του απέναντι στο γυναικείο φύλο, με… ενδο-υπηρεσιακές αδυναμίες. Βλέπετε, το γεγονός ότι το γραφείο του απέχει απόσταση μικρότερη των ¾ του χιλιομέτρου από την πηγή των εξελίξεων, δεν βοηθά στην δυναμικότερη αποτύπωση του επιθυμητού στίγματός από τον ίδιο.

Τώρα, Last (κάθε άλλο παρά) But not Least, έχουμε την περίπτωση του κατ’ εξοχήν τεχνοκράτη της παρέας, ο οποίος και δείχνει να κάνει Tick σε κάθε Box. Ήτοι, να πληροί τις απαιτήσεις, να διαθέτει τα προσόντα, να εμφορείται από εμπειρία στο πεδίο, αποτελεσματικότητα, παραγωγή έργου, να έχει απόλυτη επίγνωση της δημοσίας διοίκησης (Inside-Out), βαθιά γνώση του αντικειμένου-επιστήμης που «διακονεί», αλλά και να διακρίνεται από δυνατότητα αποδεδειγμένης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Απόρροια της βασικής ιδιότητας και του κύριου εργασιακού του αντικειμένου, που αφορά στις πανεπιστημιακές αίθουσες διδασκαλίας. 

Μάλιστα, ενώ κατά το παρελθόν ορισμένοι κυβερνητικοί θέλησαν να του… χτυπήσουν την πόρτα, προτείνοντάς του ένα αδιαμφισβήτητα αναγνωρίσιμο αξίωμα, εκείνος έδειχνε ικανοποιημένος από την θεαματική ωρίμανση των υπηρεσιών και προϊόντων που ανέπτυσσε, που συνέβαλαν σε καταλυτικό βαθμό στην σταδιακή μετεξέλιξη του ψηφιακού προσώπου της ίδιας μας της χώρας.

Σήμερα, όμως, έχοντας αντιληφθεί – και πειστεί-  πως η μια ιδιότητα κάθε άλλο παρά αναιρεί την έτερη, δείχνει αποφασισμένος να… διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Τα πάντα, όμως, έχουν σημείο αναφοράς και αφετηρίας, συνάμα, στην απόφαση για τον… Κοινοτικό παράγοντα.

Stay tuned, λοιπόν…

Διαβάστε εδώ την τελευταία Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
1-thesi-3-mnistires-1-sigouros-.htm
Τυχαία Θέματα