Ο Νετανιάχου ξεκαθαρίζει ότι το Ισραήλ δεν κάνει πίσω στον πόλεμο με τη Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσουν τον πόλεμο κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, παρά τις όποιες απώλειες ανθρώπων που συνεχίζονται εδώ και μήνες.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters, ο Νετανιάχου υπογραμμίζει πως ο στρατός του Ισραήλ, θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς, παρά τον αυξανόμενο

αριθμό νεκρών και τις εντεινόμενες διεθνείς εκκλήσεις για αναστολή των πολεμικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Κυριακή ότι 14 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη Γάζα το Σαββατοκύριακο, καθώς επέκτεινε τις χερσαίες επιχειρήσεις του και συμμετείχε σε «σύνθετες μάχες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές».

Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων αυξάνεται σταθερά μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που διήρκεσε μια εβδομάδα στις αρχές του μήνα, με 153 στρατιώτες να σκοτώνονται από την έναρξη χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 20.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των εχθροπραξιών, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στην περιοχή που διαχειρίζεται η Χαμάς, με το 80% του πληθυσμού να έχει εκτοπιστεί και τμήματα της περιοχής να έχουν μετατραπεί σε ερείπια.

Οι διεθνείς οργανώσεις βοήθειας έχουν προειδοποιήσει για ανθρωπιστική «καταστροφή» στον πολιορκημένο θύλακα, με δύσκολη πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την Παρασκευή ψήφισμα με το οποίο καλούσε να επεκταθεί επειγόντως η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αλλά απέτυχε —εν μέσω της πίεσης των ΗΠΑ— να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των μαχών.

Ο Νετανιάχου είπε στο υπουργικό του συμβούλιο την Κυριακή ότι ο πόλεμος «έχει πολύ βαρύ τίμημα, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πολεμάμε». Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις . . . μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Νετανιάχου το Σάββατο, αλλά είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν ζήτησε κατάπαυση του πυρός» από τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Ο Νετανιάχου προσπάθησε να καθησυχάσει το υπουργικό του συμβούλιο, λέγοντάς τους την Κυριακή ότι είχε ενημερώσει τον Μπάιντεν «ότι θα πολεμήσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη — όσο καιρό χρειαστεί» και ότι «οι ΗΠΑ το καταλαβαίνουν αυτό».

Keywords
Αναζητήσεις
o-netaniachou-xekatharizei-oti-to-israil-den-kanei-piso-ston-polemo-me-ti-chamas.htm
Τυχαία Θέματα