Hyatt: Θέλει να επεκταθεί στην αγορά της Ρουμανίας

Ο Όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων Hyatt, με έδρα το Σικάγο, δήλωσε ότι διερευνά τη ρουμανική αγορά ως μέρος των στρατηγικών του σχεδίων επέκτασης στην Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία σκοπεύει να επαναλάβει το επιτυχημένο μοντέλο που καθιέρωσε στη Βουλγαρία, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αγορά της στην Ανατολική Ευρώπη.

Στόχος του Ομίλου είναι να εισέλθει στην τοπική αγορά ανοίγοντας ένα ξενοδοχείο ανώτερης κατηγορίας στο Βουκουρέστι, που θα διαθέτει

περίπου 200 δωμάτια και θα προσφέρει πλήρεις ανέσεις, υπό τη διαχείριση της Hyatt. Το έργο προβλέπεται να γίνει η μητρική ιδιοκτησία της εταιρείας στη Ρουμανία.

Η Ρουμανία βρίσκεται σταθερά στο ραντάρ ανάπτυξης της Hyatt εδώ και αρκετό καιρό λόγω της γεωγραφικής της θέση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Επιπλέον, το Μπρασόβ εγκαινίασε πρόσφατα το πρώτο του διεθνές αεροδρόμιο, ένα σημαντικό ορόσημο που θα τονώσει τον τουρισμό, ενώ το Κλουζ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και ένας σημαντικός κόμβος πληροφορικής, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τον πληθυσμό του 1 εκατομμυρίου, είπε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Ο Takuya Aoyama, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Hyatt, σχολίασε: «Η Ρουμανία είναι μια πολύ ελκυστική αγορά, την οποία η Hyatt δεν έχει ακόμη καταφέρει να αξιοποιήσει. Οι ευκαιρίες για μεγάλα ξενοδοχεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου είναι σπάνιες και συνήθως διατίθενται στο εμπόριο μέσω μοντέλων franchise. Η εστίασή μας είναι να αναπτύξουμε ένα μητρικό συγκρότημα, δηλαδή ένα ξενοδοχείο πλήρους εξυπηρέτησης, ανώτερης ποιότητας υπό την άμεση διαχείρισή μας, που θα χρησιμεύσει ως ο ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία επωνυμίας στη χώρα».

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο της Hyatt περιλαμβάνει 13 αποκλειστικά ακίνητα στην περιοχή, συνολικά πάνω από 3.395 δωμάτια σε Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Σερβία και Ουκρανία. Έξι ακόμη ξενοδοχεία βρίσκονται στα σκαριά του ομίλου στην περιοχή τα επόμενα τρία χρόνια, με περαιτέρω επεκτάσεις στη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Σερβία, την Αλβανία και την Κροατία, με τη Ρουμανία να ακολουθεί.

Η Βουλγαρία ξεχωρίζει ως η μεγαλύτερη αγορά της Hyatt στην Ανατολική Ευρώπη, με έξι λειτουργικά ακίνητα και ένα 7ο στον ορίζοντα, που έχει προγραμματιστεί να υποδεχτεί επισκέπτες το 2024.

Το 2022, η Hyatt πέτυχε ένα εντυπωσιακό ορόσημο σημειώνοντας την έκτη συνεχή χρονιά της, ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία φιλοξενίας παγκοσμίως. Μεταξύ 2017 και 2022, η Hyatt άνοιξε συνολικά 120 νέα ξενοδοχεία (περίπου 23.200 δωμάτια), με το 45% από αυτά να βρίσκονται στην Ευρώπη, την Αφρική και την περιοχή της Μέσης Ανατολής (EAME). 

Σημειωτέον, ότι η Hyatt Hotels Corporation, με έδρα το Σικάγο, διαχειρίζεται περισσότερα από 1.250 ξενοδοχεία με 304.000+ δωμάτια και εργατικό δυναμικό με περισσότερους από 189.000 υπαλλήλους σε 76 χώρες.

Keywords
Αναζητήσεις
hyatt-thelei-na-epektathei-stin-agora-tis-roumanias.htm
Τυχαία Θέματα