«John & Mary Pappajohn Business Competition» – Ως τις 7 Απριλίου η κατάθεση επιχειρηματικών ιδεών

18:08 27/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Όσοι συμμετάσχουν στον 11ο διαγωνισμό «John & Mary Pappajohn Business Competition», που διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT (American College of Thessaloniki), θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα 4000 ευρώ έκαστος, για να χρηματοδοτήσουν την καινοτόμο επιχειρηματική τους ιδέα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, για τον οποίο η κατάθεση ιδεών θα γίνεται δεκτή έως τις 7 Απριλίου, θα απονεμηθούν συνολικά πέντε βραβεία των 4000 ευρώ σε καθένα από τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά

πλάνα. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρονται στη μνήμη του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Τζον Παπατζόν.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας, που θα καταθέσουν και των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Θα συνεκτιμηθούν ο βαθμός καινοτομίας, η δυνατότητα και η ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας, η βιωσιμότητα, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και οι επιχειρηματικές ικανότητες των διαγωνιζομένων. Η περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να περιλαμβάνει: το προτεινόμενο προϊόν - υπηρεσία, το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει, το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model), τον νεωτερισμό - καινοτομία που τη χαρακτηρίζει και το επίπεδο ωριμότητάς της.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να «δοκιμάσει» την ιδέα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του.

«Ακόμη περισσότερο, η επιτυχία στον διαγωνισμό, πέρα από το χρηματικό έπαθλο, λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση των διοργανωτών, όπου υπενθυμίζεται ακόμα ότι το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας και προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Keywords
Αναζητήσεις
john--mary-pappajohn-business-competition--os-tis-7-apriliou-i-katathesi-epicheirimatikon-ideon.htm
Τυχαία Θέματα