Microsoft, NVIDIA και Softbank επενδύουν 1,05 δισ. δολάρια στην εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Wayve

17:55 8/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η βρετανική εταιρεία Wayve ανακοίνωσε έναν επενδυτικό γύρο Series C ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον όμιλο SoftBank, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη τη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Στον γύρο συμμετείχαν η εταιρεία κατασκευής τσιπ NVIDIA και ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft.

Η Wayve ιδρύθηκε το 2017 και είναι πρωτοπόρος στο Embodied AI για αυτόνομη οδήγηση και είναι η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε και δοκίμασε ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης βαθιάς μάθησης από άκρο σε άκρο (e2e) σε δημόσιους δρόμους.

Σήμερα, η εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα θεμελίωσης για αυτονομία, παρόμοια με ένα «GPT για οδήγηση», που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε όχημα να βλέπει, να σκέφτεται και να οδηγεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Η Wayve έχει αναπτύξει μοντέλα οδήγησης AI για αυτόνομη οδήγηση χωρίς χάρτες και μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η εκπαίδευση στόλου, η υποδομή δεδομένων, η αξιολόγηση και οι πλατφόρμες προσομοίωσης που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν γρήγορα τα μοντέλα AI χρησιμοποιώντας δεδομένα πραγματικού κόσμου και προσομοίωσης. Αξιοποιώντας τα προηγμένα ιδιόκτητα εργαλεία της Wayve, οι OEM και οι ιδιοκτήτες στόλων μπορούν να δημιουργήσουν πολύτιμα στοιχεία δεδομένων που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ ανεπεξέργαστων δεδομένων και απαράμιλλων δυνατοτήτων οδήγησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr

Keywords
Αναζητήσεις
microsoft-nvidia-kai-softbank-ependyoun-105-dis-dolaria-stin-etaireia-aftonomis-odigisis-wayve.htm
Τυχαία Θέματα