Sniper: Η πανάκριβη Αθηναϊκή Ριβιέρα, ο κερδοφόρος Μαραθώνιος και η διάκριση για τη Συν. Τράπεζα Καρδίτσας

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα στα ακριβότερά της…

«Εκρηκτική» άνοδο στις ισχύουσες τιμές ακινήτων και νέων οικιστικών κατασκευών καταγράφεται τελευταία στην ευρύτερη Αθηναϊκή Ριβιέρα, η οποία δικαιολογείται από το δίπολο της οικονομικής ανάπτυξης και εν γένει βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, καθώς επίσης και στο Upside Potential από την επένδυση στο Mega-Project στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, σε 12.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

(όχι, δεν κάνουμε κάποιο λάθος στα μηδενικά) ανέρχεται το κόστος ενός υπό κατασκευή ρετιρέ 4 δωματίων στη Βούλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στους τυχερούς αγοραστές του το 2024. Άλλο ρετιρέ στη Βούλα, που κι αυτό βρίσκεται στην διαδικασία της κατασκευής με χρονικό ορίζοντα παράδοσης το 2024, πωλείται έναντι 8.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Παράλληλα, υπό κατασκευή τριάρι στην περιοχή του Ελληνικού αποτιμάται σε 7.800 ευρώ ανά τ.μ., ενώ τριάρι στη Γλυφάδα που μόλις αποπερατώθηκαν οι εργασίες κατασκευής διατίθεται προς 7.600 ευρώ ανά τ.μ. 

Με βάση, λοιπόν, τα προαναφερθέντα δεδομένα, οι πολλαπλές οικιστικές προτάσεις στο The Ellinikon κρίνονται ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικές από οικονομικής απόψεως, καθώς οι Entry Mainstream κατοικίες διατίθενται προς 5.900 ευρώ το τ.μ. και οι αντίστοιχες Upper Mainstream προς 7.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Για να μην αναφέρουμε πως στον Πύργο 50 μέτρων, ο μέσος όρος της τιμής διάθεσης των κατοικιών διαμορφώνεται στα 9.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Κι όλα αυτά, έχοντας στα υπέρ τους την Premium τοποθεσία και το οργανωμένο αστικό περιβάλλον εν είδει ενός Gated Community

Πως «μετριέται» ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας; 

Τα τελευταία λίγα χρόνια η χώρα μας ξεκίνησε – επιτέλους – να δουλεύει στα σοβαρά και ως ένα αυτόνομο Project με συγκεκριμένα KPIs και εν γένει στόχους τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Κοινή παραδοχή; Πως – ορθά – δεν αποτελεί ένα (ακόμη) αθλητικό (αποκλειστικά) γεγονός. Κάθε άλλο! Αντιθέτως, μπορεί μεν να θεωρείται ως μια διοργάνωση με μοναδικές όσο και έντονες ιστορικές καταβολές, εντούτοις όμως ανάγεται σε ένα γεγονός με εξαιρετικά μεγάλο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό αντίκτυπο για την χώρα μας. 

Οι εμπλεκόμενοι Stakeholders αρκετοί: Από τον ΣΕΓΑΣ και το υπουργείο Τουρισμού, μέχρι την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΤ. Σταθερό σημείο αναφοράς, φυσικά, ο ΟΠΑΠ, ο οποίος αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό του Αυθεντικού Μαραθωνίου αλλά και του ΣΕΓΑΣ.

Μάλιστα, φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας συμπληρώνει 40 χρόνια, ενώ περισσότεροι από 60.000 δρομείς, προερχόμενοι από 140 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Επιχειρώντας να… μεταφράσουμε το συγκεκριμένο γεγονός σε βαθμό οικονομικής επίδρασης για την Ελληνική πρωτεύουσα, διαπιστώνεται πως κατά το τετραήμερο των εκδηλώσεων, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττικής αγγίζει το 97%. Μάλιστα, εάν υπολογιστεί πως κάθε δρομέας από το εξωτερικό συνοδεύεται από φιλικά του πρόσωπα, τότε – όπως εκτιμάται – το σύνολο των επισκεπτών από το εξωτερικό προσεγγίζει τις 45.000. 

Όσο για τα έσοδα της Αττικής κατά τη διάρκεια που πραγματοποιείται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ανέρχονται στα 45.000.000 ευρώ.

Τουλάχιστον εντυπωσιακά κρίνονται και τα μεγέθη που αφορούν στην ΟΠΑΠ Marathon Expo, καθώς περί τους 180 εκθέτες παρουσιάζονται επί τετραήμερο στο κοινό στην μεγαλύτερη αθλητική έκθεση της χώρας, που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβο Ντο, την οποία και επισκέπτονται περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες, οι οποίοι με τη σειρά τους πραγματοποιούν αγορές συνολικής αξίας 900.000 ευρώ!

Νέο Δ.Σ. και «φρέσκοι» στόχοι για την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, Γιώργος Μπούκης, εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος. Εκτός από τον κύριο Μπούκη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συμμετέχουν οι Μιχάλης Μαρακάκης (Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων) με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου, Βασίλης Κολιός (Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου), ως Γραμματέας, και Δημήτρης Γαλάνης (Πρόεδρος ΠΣ Βοιωτίας) ως μέλος.

Η διαμόρφωση και προώθηση ενεργειών αναθεώρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών σε συστημική λύση για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ), η περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τραπεζικής, η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης των Συνεταιριστικών τραπεζών, καθώς επίσης και η αποτελεσματικότερη υποστήριξη τους σε θέματα νομικά, εποπτικά και εκπαίδευσης προσωπικού αποτελούν τα κύρια ζητούμενα σε σχέση με το πλαίσιο δράσης της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Ξεχωριστή διάκριση για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας 

Αντιπρόεδρος του European Federation of Ethical and Alternative Banks and Financiers (FEBEA) αναδείχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, Παναγιώτης Τουρναβίτης, κατά τις πρόσφατες εκλογές της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που έλαβαν χώρα πρόσφατα στην Αθήνα

Ο FEBEA αποτελεί μία τραπεζική ομοσπονδία που απαρτίζεται από 33 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως μέλη, που με την σειρά τους προέρχονται από 15 χώρες της Ευρώπης και έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση των αρχών της ηθικής και υπεύθυνης Τραπεζικής.

Μάλιστα, ο FEBEA ασκεί επιρροή σε διάφορα πολιτικά επίπεδα και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των μελών του, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών μέσων.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-i-panakrivi-athinaiki-riviera-o-kerdoforos-marathonios-kai-i-diakrisi-gia-ti-syn-trapeza-karditsas.htm
Τυχαία Θέματα