Sniper: Σε μπελάδες Microsoft και Pierre Cardin

08:34 3/8/2023 - Πηγή: Emea.gr
Η Microsoft ερευνάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σε μεγάλους μπελάδες είναι πιθανό να εισέλθει η Microsoft έπειτα από την έναρξη επίσημης έρευνας από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να αξιολογήσει εάν η ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο ενδέχεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της Κοινότητας συνδέοντας ή ομαδοποιώντας τις ομάδες προϊόντων επικοινωνίας

και συνεργασίας με τις δημοφιλείς σουίτες για επιχειρήσεις, Office 365 και Microsoft 365.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι η Microsoft μπορεί να καταχραστεί και να υπερασπιστεί τη θέση της στην αγορά λογισμικού παραγωγικότητας περιορίζοντας τον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο για προϊόντα επικοινωνίας και συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανησυχεί ότι η Microsoft μπορεί να παραχωρήσει στην Teams πλεονέκτημα διανομής, μη δίνοντας στους πελάτες την επιλογή να συμπεριλάβουν ή όχι πρόσβαση σε αυτό το προϊόν όταν εγγραφούν στις σουίτες παραγωγικότητας τους και μπορεί να έχει περιορίσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των σουιτών παραγωγικότητας της και των ανταγωνιστών. προσφορές.

Αυτές οι πρακτικές μπορεί να συνιστούν αντιανταγωνιστική δέσμευση ή ομαδοποίηση και να εμποδίζουν τους προμηθευτές άλλων εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας από τον ανταγωνισμό, εις βάρος των πελατών στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί, η υπό διερεύνηση συμπεριφορά μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, οι οποίοι απαγορεύουν την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (άρθρο 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΣΛΕΕ»)).

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν στις 14 Ιουλίου 2020, όταν η Slack Technologies, Inc. υπέβαλε καταγγελία κατά της Microsoft, ισχυριζόμενη ότι συνέδεσε παράνομα την Teams με τις κυρίαρχες σουίτες παραγωγικότητας της.

Το Teams είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας που βασίζεται στο cloud και προσφέρει ποικίλες λειτουργίες, όπως λ.χ. την ανταλλαγή μηνυμάτων, κλήσεων, βιντεοδιασκέψεις, κοινή χρήση αρχείων κ.ά., ενώ παράλληλα συνδυάζει εργαλεία εργασίας και άλλες εφαρμογές της Microsoft, αλλά και τρίτων μερών.

… Το ίδιο και ο οίκος μόδας Pierre Cardin

Η Microsoft, όμως, δεν αποτελεί την μόνη εταιρεία που βρίσκεται υπό το πρίσμα των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς προ ημερών ο οίκος μόδας Pierre Cardin και ο δικαιοδόχος του Ahlers ερευνώνται για την περίπτωση να παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ περιορίζοντας τις διασυνοριακές πωλήσεις ενδυμάτων με άδεια Pierre Cardin, καθώς και τις πωλήσεις αντίστοιχων προϊόντων σε συγκεκριμένους πελάτες.

Ο γαλλικός οίκος μόδας, ο οποίος αδειοδοτεί το σήμα κατατεθέν του για την κατασκευή και διανομή των ενδυμάτων του, ενώ ο γερμανικός κατασκευαστής ενδυμάτων Ahlers αποτελεί τον μεγαλύτερο δικαιοδόχο αντίστοιχων ενδυμάτων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι, για περισσότερο από μια δεκαετία, οι Pierre Cardin και Ahlers συνήψαν αντιανταγωνιστικές συμφωνίες και συντονίστηκαν έτσι ώστε να περιορίσουν τη δυνατότητα άλλων κατόχων άδειας Pierre Cardin και των πελατών τους να πωλούν ρούχα με άδεια από τον Γαλλικό οίκο, τόσο φυσικά, όσο και διαδικτυακά:
(α) στις αδειοδοτημένες περιοχές της Ahlers στον ΕΟΧ και/ή
(β) σε low price λιανοπωλητές, όπως λ.χ. εκπτωτικά καταστήματα, που με τη σειρά τους προσφέρουν χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές.

Η Επιτροπή διαπίστωσε προκαταρκτικά ότι ο απώτερος στόχος αυτού του συντονισμού μεταξύ της Pierre Cardin και της Ahlers ήταν να διασφαλιστεί η απόλυτη εδαφική προστασία της Ahlers στις χώρες που καλύπτονται από τις συμφωνίες αδειοδότησης με την Pierre Cardin στον ΕΟΧ.

Ενίσχυση με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής 3,7 εκατ. ευρώ για την ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ

Με το ποσό των 3.765.000 ευρώ, που χορηγείται με την μορφή της φορολογικής απαλλαγής, ενισχύθηκε προ ημερών η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ για την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας επένδυσης συνολικού ύψους 15.060.000 ευρώ που εδρεύει στη θέση Δράπανος, στον Δήμο Χερσονήσου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για τον πλήρη εκσυγχρονισμό της 400 δωματίων / 833 κλινών της 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας Nana Beach, η οποία υπήχθη στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, στο καθεστώς ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Όσο για το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, ανέρχεται στο ποσό των 4.969.800 ΕΥΡΏ, που αποτελεί ποσοστό 33% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της συμβατικής επένδυσης και προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από ανάλωση υφιστάμενων αποθεματικών που δεσμεύθηκαν για την χρηματοδότηση της επένδυσης.

Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε εξωτερική χρηματοδότηση μέσω ομολογιακού δανείου τριετούς διάρκειας, που ανέρχεται στο ποσό των 10.090.200 ευρώ, το οποίο και αποτελεί ποσοστό 67% του συνολικού ενισχυόμενου κόστους της συμβατικής επένδυσης.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-se-belades-microsoft-kai-pierre-cardin.htm
Τυχαία Θέματα