Trading και πλαγιολίσθηση ενόψει καθολικού Πάσχα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

21:08 26/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αυξημένο βάρος στην αγορά έχουν αποκτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, οι βραχυχρόνιες κινήσεις και οι traders οι οποίοι έδωσαν και την Τρίτη την κατεύθυνση, καθώς ο μεγαλύτεροι επενδυτές, έχουν ήδη ολοκληρώσει το σημαντικό τμήμα των αναδιατάξεων που κάνουν και έχουν κλειδώσει ουσιαστικά τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι αγοραστές, αλλά πλέον οι κινήσεις τους είναι πιο περιορισμένες και μετρημένες κι έχουν χαρακτήρα ολοκλήρωσης εκκρεμοτήτων, είτε αυτές αφορούν αγορές, είτε αφορούν

πωλήσεις. Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν μπροστά τους τις ήσυχες ημέρες του καθολικού Πάσχα, με την Παρασκευή να είναι αργία, ενώ στο πνεύμα αυτό συντονίστηκαν πολύ γρήγορα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και οι Έλληνες επενδυτές, αλλά και συνολικά η αγορά.

Για άλλη μία φορά το Χρηματιστήριο Αθηνών χάνει την επαφή του με τις ξένες αγορές και κινείται αντίθετα, ενώ αυτές σημειώνουν νέα κέρδη στη Wall Street και στην Ευρώπη.
Κάπως έτσι η αγορά υποχώρησε λίγο χθες αν και διατήρησε τις υψηλές τιμές, με το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.420 μονάδες. Η συνεδρίαση θύμιζε ημέρα με μικρές συναλλαγές, που οι αγοραστές δεν έχουν αρκετές δυνάμεις για να κατευθύνουν τις τιμές υψηλότερα. Ωστόσο ο τζίρος ήταν συγκριτικά αυξημένος, αλλά οι αγοραστές τήρησαν στάση αναμονής και η πλάγια κίνηση έφερε μικρή διόρθωση στις 0,19% στις 1.422.51 μονάδες.

Οι συναλλαγές έφθασαν τα 135,74 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14,69 εκατ. σε πακέτα τα περισσότερα στη Eurobank και μετά στην Πειραιώς. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 0,38% στις 3.421.31 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε στις 2.381.89 μονάδες με πτώση 1,02%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,21% στις 1.214.96 μονάδες και την Εθνική Τράπεζα να κρατάει όρθια την αγορά και τους δείκτες, ενώ οι άλλες τραπεζικές
μετοχές υποχώρησαν και ειδικά η Alpha Bank πιέστηκε ξαφνικά. Ο ενεργειακός κλάδος ήταν και πάλι ισχυρός παρά την υποχώρηση της ΔΕΗ, με ΕΛΠΕ, Motor Oil και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Καλή εικόνα έδειξαν Autohellas, ΕΥΔΑΠ και Cenergy, όπως και ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Ο Γενικός Δείκτης αντιστάθηκε μέχρι τις 12:00 στην υποχώρηση, αλλά ακολούθησε πλαγιολίσθηση. Συνολικά 67 μετοχές υποχώρησαν και 51 σημείωσαν άνοδο.

Keywords
Αναζητήσεις
trading-kai-plagiolisthisi-enopsei-katholikou-pascha-sto-chrimatistirio-athinon.htm
Τυχαία Θέματα