Unilever: Αφήνει την παραγωγή παγωτών – Επηρεάζονται 7.500 θέσεις εργασίας

15:46 19/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Unilever προχωράει σε διαχωρισμό της μονάδας παγωτού της από το κυρίως εταιρικό σώμα του, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια πιο λιτή επιχείρηση, δήλωσε σήμερα το πρωί η εταιρεία-κολοσσός καταναλωτικών αγαθών. Το τμήμα παγωτού της Unilever, το οποίο σημειώνει τζίρο σχεδόν 8 δισ. δολάρια, περιλαμβάνει τις Magnum, Wall's και Ben and Jerry's. Ο διαχωρισμός

του τμήματος αυτού θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 και αναμένεται να επηρεάσει περίπου 7.500 θέσεις εργασίας.

Ο διαχωρισμός της μονάδας παγωτού θα επιτρέψει στη Unilever, όπως αναφέρεται, να γίνει μια πιο εστιασμένη εταιρεία, που θα δραστηριοποιείται σε τέσσερις κύριους επιχειρηματικούς ομίλους: Ομορφιά, προσωπική φροντίδα, φροντίδα σπιτιού και διατροφή.

Το πρόγραμμα παραγωγικότητας αναμένεται να οδηγήσει σε συνολική εξοικονόμηση κόστους 800 εκατ. δολαρίων κατά τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω επενδύσεων στην τεχνολογία και να αντισταθμίσει τυχόν λειτουργικές διαταραχές που θα προκύψουν από τον διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού.

Ο CEO της Unilever, Χάιν Σουμάχερ, δέχεται πιέσεις από τότε που ανέλαβε τη θέση του για να ανατρέψει μια επιχείρηση που σε μεγάλο βαθμό θεωρείται ότι υπολειτουργεί, με την αντίστοιχη πτώση της τιμής της μετοχής.

Ο Ian Meakins, πρόεδρος της Unilever, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να μετατρέψει τη Unilever σε μια επιχείρηση με υψηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερο περιθώριο κέρδους, η οποία θα αποδίδει σταθερά για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η βελτίωση των επιδόσεών μας και η όξυνση του χαρτοφυλακίου μας είναι το κλειδί για την επίτευξη των βελτιωμένων αποτελεσμάτων που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτύχει η Unilever.

Ο διαχωρισμός της Ice Cream και η υλοποίηση του προγράμματος παραγωγικότητας θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας απλούστερης, πιο εστιασμένης και με υψηλότερες επιδόσεις Unilever. Θα δημιουργήσει επίσης μια παγκοσμίως κορυφαία επιχείρηση παγωτού, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ένα συναρπαστικό μέλλον ως αυτόνομη επιχείρηση».

Keywords
Αναζητήσεις
unilever-afinei-tin-paragogi-pagoton--epireazontai-7500-theseis-ergasias.htm
Τυχαία Θέματα