Αυτά ήταν τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα του emea.gr για το 2023

08:16 5/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η φετινή χρονιά είχε αναμφισβήτητα πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι… το emea.gr πάντα αποτυπώνει καθημερινά τα σημαντικότερα νέα, θέλοντας να δώσει την καλύτερη ενημέρωση στους αναγνώστες του. Αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε τα 10 δημοφιλέστερα άρθρα, με βάση τα δικά σας «κλικαρίσματα». 

1. Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές – Γιατί δεν είναι «φούσκα» και οι ελπίδες για «φρένο»

Αυξήσεις 35,42% εμφανίζουν οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων

σε περιοχές της Αττικής, μέσα σε διάστημα δύο ετών. Η γενιά… ενοικιαστών που δημιουργείται, και πώς η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

2. Ιωάννης Μασούτης στο Emea.gr: «Αν κάποιος ανταγωνιστής θέλει να πουλήσει, είμαστε εδώ!»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον ανταγωνισμό, ενώ απαντά και στις φήμες περί εξαγοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

3. Οne&Only Aesthesis, ο απόλυτος συνδυασμός γεύσης και πολυτέλειας ανοίγει τις πύλες του

Τα One&Only είναι παγκοσμίως γνωστά για τα γευστικά μονοπάτια που χαράσσουν. Έτσι και το Οne&Only Aesthesis έρχεται να προσθέσει στο διεθνές ρεπερτόριο της Kerzner τους βραβευμένους με αστέρι Michelin και celebrity chef Ettore Botrini και Paco Morales. Η καρδιά του resort χτυπά στην κουζίνα του, με ελληνικές γεύσεις που έρχονται από τα βάθη αιώνων και πρώτες ύλες που καλλιεργούνται τοπικά, κλείνοντας μέσα τους την ουσία της μεσογειακής ψυχής.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

4. «Σπαρτιάτες»: Η «ταυτότητα» των… «Ελλήνων» που ετοιμάζονται να μπουν στη Βουλή

Ανοδική τάση που πιθανότατα θα είναι αρκετή να του εξασφαλίσει το «πολυπόθητο» 3% και την είσοδο στην επόμενη Βουλή παρουσιάζει το κόμμα του Βασίλη Στίγκα, το οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν άγνωστο στην πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

5. Φάκελος Εργασία: Ποιοι κλάδοι ετοιμάζουν προσλήψεις – Οι περιζήτητες δεξιότητες

Κατά γενική ομολογία, στη χώρα μας πραγματοποιείται μια σημαντική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το θέμα των νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης, με την Νέα Δημοκρατία να έχει ήδη δεσμευτεί για σημαντική αύξηση των μισθών σε περίπτωση που εξασφαλίσει την επανεκλογή της.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

6. “Επιτελικό κράτος”: Καλό, αλλά τι ακριβώς σημαίνει;

Ατομική ευθύνη, ιεραρχία, αξιοκρατία, τεχνοκρατική λογική, σύγχρονα εργαλεία διοίκησης. Προφανώς οι ιδέες αυτές δεν ανήκουν στην αριστερή, ούτε καν στην σοσιαλδημοκρατική, θεωρία. Το “επιτελικό κράτος” έχει κεντροδεξιά λογική – για μένα, τόσο το καλύτερο, άλλωστε. Και στις δύο πάντως παραπάνω αναφορές μου, σε Γ. Δερτιλή και Π. Καρκατσούλη, η προδιάθεση για ένα “επιτελικό κράτος” φαίνεται να είναι θετική. Ε, λοιπόν, αν είναι έτσι, ας αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με αυτό.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

7. Τουρκία: Το Τσατάλ Χουγιούκ παρουσιάζει ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Επισκεπτών

Ο αρχαιολογικός χώρος του Τσατάλ Χουγιούκ, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ρίχνει φως σε μια κοινωνία που αναπτύχθηκε πριν από περίπου 9.000 χρόνια.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

8. ΟΗΕ: Χαμάς και Ισραήλ ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου

Και οι δύο πλευρές που εμπλέκονται στις εχθροπραξίες είναι υπεύθυνες για εγκλήματα πολέμου, κατήγγειλε σήμερα σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), Ραβίνα Σαμντασάνι.

Η εργαλειοποίηση των ελλείψεων ζωτικών και βασικών αγαθών για τον άμαχο πληθυσμό σε ένα πόλεμο ορίζεται ως έγκλημα πολέμου από το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρει η εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού για την ισραηλινή πλευρά, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και με την αδιάκριτη εκτέλεση αμάχων ή τη σύλληψη ομήρων που διέπραξε η Χαμάς.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

9. Athens Book Space: Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο στο Πάρκο Ελευθερίας

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζει το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, αλλά και πληθώρα δράσεων για παιδιά, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

10. Εγγυήσεις προϊόντων, τι ισχύει σε Ευρώπη και Ελλάδα και τι ισχύει στις online αγορές

Πολλά καταστήματα πουλάνε στους καταναλωτές επιπλέον εγγυήσεις, κάτι που για πολλές συσκευές είναι σχεδόν απαραίτητο, καθώς το μεγάλο τους κόστος κάνει μια τέτοια επέκταση επιβεβλημένη. Τι συμβαίνει όμως με το καθεστώς των εγγυήσεων; Τι ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Μπορείτε να διαβάσετε ξανά όλο το άρθρο εδώ. 

Keywords
Αναζητήσεις
afta-itan-ta-10-dimofilestera-arthra-tou-emeagr-gia-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα