ΗΠΑ: Αποφεύχθηκε το «λουκέτο» σε δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ

22:20 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το ζήτημα του προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού κράτους για το 2024 είχε προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στις ΗΠΑ την Παρασκευή, με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων να απειλεί ακόμα και με καθαίρεση του προέδρου του αμερικανικού Κογκρέσου. Το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού εγκρίθηκε με ψήφους 286 υπέρ και 134 κατά, οι περισσότερες από τους Δημοκρατικούς, σηκώνοντας τη συζήτηση περί καθαίρεσης του προέδρου του Σώματος, Μάικ Τζόνσον, ο οποίος ανήκει στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters,

η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, που πρόσκειται στον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως κατέθεσε πρόταση για την απομάκρυνση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, κατηγορώντας τον για «προδοσία» και επισημαίνοντας πως «χρειαζόμαστε έναν νέο πρόεδρο». Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι ο Τζόνσον βρίσκεται πολύ κοντά στο κόμμα των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία,  Τσακ Σούμερ, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ μερικά λεπτά προτού η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδηγηθεί σε παράλυση δημόσιων υπηρεσιών της.

«Μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού σταμάτησε τις προετοιμασίες για «λουκέτο», καθώς είναι πεπεισμένο ότι επίκειται η επικύρωση από το Κογκρέσο του νόμου για τον προϋπολογισμό και η υπογραφή του στη συνέχεια από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους δεν θα κλείσουν και μπορούν να συνεχίσουν τη φυσιολογική λειτουργία τους καθώς πληρούνται οι υποχρεώσεις όσον αφορά τα ομοσπονδιακά κεφάλαια και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Αναζητήσεις
chaos-stis-ipa-gia-to-thema-tou-proypologismou--endechomeno-gia-louketo-sto-kogkreso.htm
Τυχαία Θέματα