«Γυρίσαμε σελίδα και βελτιωνόμαστε» το μήνυμα Σταϊκούρα για την ελληνική οικονομία

18:34 16/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων 2023 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο υπουργείο Οικονομικών. Τόνισε πως τα δημόσια οικονομικά βελτιώνονται και αυτό η κυβέρνηση κατάφερε να το επιτύχει μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και αναταράξεις, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα. Έχει επιστρέψει,

δυναμικά, στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Μεγεθύνεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, από ουραγός σε επιδόσεις τα προηγούμενα χρόνια. 

Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιήθηκαν και βελτιώνονται. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς η Ελλάδα κατάφερε να αναπτυχθεί, ισχυρά και βιώσιμα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, γεμάτο προκλήσεις και αναταράξεις

Αντέξαμε τους ισχυρούς κραδασμούς των διαδοχικών κρίσεων, στηρίξαμε – γενναία και αποτελεσματικά – νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως τους πιο ευάλωτους, κλείσαμε επώδυνα κεφάλαια του παρελθόντος, δημιουργήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης και προσελκύσαμε επενδυτικό ενδιαφέρον».

«Σημαντικό στήριγμα η ΕΤΕπ»

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, «η Ελλάδα καλύπτει σημαντικό μέρος του επενδυτικού κενού,  η οποία συνέβαλε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Χ. Σταϊκούρας εξήρε τον ρόλο που έπαιξε η ΕΤΕπ στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της τεχνογνωσίας και της χρηματοδοτικής, υποστήριξης της προς την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η εξαιρετική σχέση που έχουν με την τράπεζα ως κυβέρνηση συνεχίζεται με την υλοποίηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν τον δρόμο για ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο οικονομικό μοντέλο.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την υψηλή τεχνογνωσία, την πλούσια εμπειρία και την επαρκή ρευστότητα, παρείχε χρηματοδοτική υποστήριξη για κρίσιμες επενδύσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, συνεργαζόμενη, εντατικά και συστηματικά, με δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους.

Σε πεδία όπως είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, η ενίσχυση κρίσιμων υποδομών, ο περιορισμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, η βελτίωση υπηρεσιών καθοριστικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών.

Η εξαιρετική μεταξύ μας συνεργασία, επιστεγάστηκε από αλλεπάλληλες εκατέρωθεν επισκέψεις στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα. Έχοντας σταθερό σύμμαχο την Τράπεζα, συνεχίζουμε να υλοποιούμε, δυναμικά και με συνέπεια, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την αποφασιστική στροφή της Ελλάδας προς ένα νέο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο οικονομικό μοντέλο».

Keywords
Αναζητήσεις
gyrisame-selida-kai-veltionomaste-to-minyma-staikoura-gia-tin-elliniki-oikonomia.htm
Τυχαία Θέματα