Η κυβέρνηση τονίζει ότι η βιομηχανία πρέπει να κινηθεί σε «πράσινα» μονοπάτια

20:58 26/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Χρηματοδότησης «Προωθώντας τoν πράσινo μετασχηματισμό της ελληνικής βιομηχανίας» και με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Financing sustainability in Greece with public policy instruments», παρουσιάστηκαν τα ευρήματα του έργου καθώς και η Εθνική Στρατηγική για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση, που περιλαμβάνει εξειδικευμένα μέτρα και πολιτικές για την προώθηση της χρηματοδότησης πράσινων επενδύσεων για την πράσινη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας.

Σημειώνεται

ότι το έργο αποτελεί μέρος της Εθνικής Στρατηγικής Βιομηχανίας και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ υποστηρίχθηκε από την DG Reform της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και υλοποιήθηκε από τη Deloitte σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ και την EUNOMIA.

Η Θέμις Ευτυχίδου, γενική γραμματέας Βιομηχανίας, «η βιομηχανία ήταν στο επίκεντρο αυτού του έργου, καθώς είναι τόσο βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, αλλά και κύριος αποδέκτης των νέων κλιματικών ρυθμίσεων. Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον είναι κρίσιμο η ελληνική βιομηχανία να είναι ανταγωνιστική και να προχωρήσει με προσεκτικό σχεδιασμό προς την πράσινη μετάβαση».

Παράλληλα, επισήμανε τον ιδιαίτερο μακροσκοπικό χαρακτήρα του έργου, αφού αναλύοντας τα σημερινά δεδομένα και κάνοντας προβλέψεις για το μέλλον δίνει απαντήσεις, αλλά και εργαλεία, για το πόσους πόρους θα χρειαστούμε, πότε θα τους χρειαστούμε και πώς θα μπορέσουμε να τους αντλήσουμε, ώστε να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό και να επιτύχουμε τους στόχους που προβλέπονται για το 2030 και 2050.

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-tonizei-oti-i-viomichania-prepei-na-kinithei-se-prasina-monopatia.htm
Τυχαία Θέματα