Στόχος της κυβέρνησης να λειτουργούν σαν «μικρές ΔΕΗ» οι θυγατρικές του Υπερταμείου

18:26 26/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ο υπουργός Οικονομικών, Κώστας Χατζηδάκης, τόνισε ότι θα κάνουν νέο ξεκίνημα για το Υπερταμείο και τις θυγατρικές του, ενώ επισήμανε πως δεν πρέπει να επιτραπεί η στατικότητα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

«Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για το Υπερταμείο και τις θυγατρικές του, το οποίο θέλουμε να βασιστεί σε κανόνες αποτελεσματικότητας και προσφοράς προς το Δημόσιο

και το κοινωνικό σύνολο. Η ακινησία δεν οδηγεί πουθενά και αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα».

Ανάμεσα στις αλλαγές που θα έρθουν τον επόμενο καιρό, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους νέος νόμος για το υπερταμείο και τις θυγατρικές του, με στόχο οι θυγατρικές να λειτουργούν σαν «μικρές ΔΕΗ», ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο που θα γίνονται οι προσλήψεις.

«Θα εισηγηθούμε στη Βουλή να προσλαμβάνονται τα στελέχη της διευθυντικής ομάδας και από τον ιδιωτικό τομέα, με διαδικασίες διαγωνισμών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει ο τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις ώστε να υπάρχει μεν η εμπλοκή του ΑΣΕΠ, αλλά όχι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Θα υπάρξουν αλλαγές και στις διαδικασίες της καθημερινής λειτουργίας. Θα προχωρούν όλα με διαφάνεια αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Σημαντικές αλλαγές στην ΕΤΑΔ

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ΕΤΑΔ, ο υπουργός ανέφερε ότι θα προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακίνητα που προσφέρονται και είναι πιο ώριμα προς εκμετάλλευση και στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα. Παράλληλα, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές προκειμένου να δημιουργηθούν ξεχωριστές διευθύνσεις για τα μεγάλα και ώριμα ακίνητα και για τις επιμέρους μικρότερες παραχωρήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, καθώς έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Δεν μπορεί να γίνει μια νέα αρχή χωρίς ταχείες διαδικασίες. Οι μέθοδοι που προτείνουμε έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία διεθνώς και στην Ευρώπη. Αν οι κανόνες τεθούν και εφαρμοστούν σωστά, είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια θα έχει θετικά αποτελέσματα».

Keywords
Αναζητήσεις
stochos-tis-kyvernisis-na-leitourgoun-san-mikres-dei-oi-thygatrikes-tou-ypertameiou.htm
Τυχαία Θέματα