Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η «Θεία από Σικάγο»!

09:00 30/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πάντοτε η Ελλάδα είχε μια απέχθεια στο κάθε τι νέο! Πάντοτε! Και αυτό συμβαίνει διότι η χώρα μας (οι πολίτες της κυρίως) δεν επιθυμεί να χαλάσει τη «βολή» της, με ότι σημαίνει αυτό. 

Αυτό συμβαίνει λοιπόν και τώρα – σήμερα. Την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία δεν έρχεται, αλλά βρίσκεται εδώ και εμείς απλά (πάλι) κλείνουμε τα μάτια χασκογελώντας!

Στις ΗΠΑ ήδη συζητούν όχι

για το τι θα φέρει, αλλά τι φέρνει η «είσοδος» της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα της κοινωνίας και αυτό συμβαίνει, γιατί στο τέλος της ημέρας το θέμα αυτό αφορά συνολικά την κοινωνία. Αναλυτές και επαγγελματίες της αγοράς θεωρούν δεδομένο ότι σε πολλά επαγγέλματα άμεσα θα υπάρξουν αλλαγές που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, ωστόσο θα συμβούν και αυτό δεν το λένε οι απαισιόδοξοι, αλλά αυτοί που έχουν μάθει να βλέπουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. 

Ένας χώρος μάλιστα που αναμένεται να «χτυπηθεί» άμεσα είναι αυτός των Νομικών Υπηρεσιών, όπως και ο αντίστοιχος των Οικονομικών Υπηρεσιών, καθώς οι πολίτες – πελάτες θα μπορούν, κάνοντας χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης να λάβουν άμεσα και με πολύ χαμηλό κόστος υπηρεσίες που δεν απαιτούν «βαριά» γνώση νομικών ή οικονομικών υπηρεσιών! 

Στην Ελλάδα ωστόσο κανείς δεν μιλά για όλα αυτά ή σχεδόν κανείς και όλοι παρατηρούμε τη λίμνη έως ότου έρθει εκείνη η ώρα που το βότσαλο θα προκαλέσει τσουνάμι με απερίγραπτες συνέπειες για όλους μας, καθώς – πάλι – θα είμαστε απροετοίμαστοι! 

Ο διάλογος βέβαια θα πρέπει να ανοίξει από αυτούς που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, τους πολιτικούς, οι οποίοι δυστυχώς έχουν μείνει ακόμη στην εποχή της «Θείας από το Σικάγο»!

Keywords
Τυχαία Θέματα