Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση μου ότι δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ τον κίνδυνο χρεοκοπίας

10:11 11/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Αντ1. Μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, μεταξύ αυτών, τις ενέργειες της Πολιτείας στα σχολεία, την θέση της Κυβέρνησης για όσα κατηγορείται σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, την ακρίβεια και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ώστε να υπάρχει εξομάλυνση, καθώς και για τις Ευρωεκλογές, αλλά και την επερχόμενη επίσκεψη στην Τουρκία. 

Κεφάλαιο
βία: «γυναικοκτονίες» και bullying στα σχολεία

Ο πρωθυπουργός απατώντας για το αν η παρουσία περισσότερων αστυνομικών μπορεί να βοηθήσει, είπε ότι σίγουρα «βοηθάει», αλλά τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουμε από που πηγάζει αυτή η παραβατικότητα, ποια είναι τα πρότυπα των παιδιών που ακούνε «είδη μουσικής» που προάγουν τη βία, «ειδικά κατά των γυναικών».

«Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε τα παιδιά αλλά για να βάλουμε ένα πλαίσιο συμπεριφορών», είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι υπέρ της λογικής «θα τα σπάσω όλα». Πρόσθεσε ότι θα ήταν «αποτρεπτική η έντονη παρουσία της Αστυνομίας σε χώρους συνάθροισης νέων… Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα πατάξουμε τα φαινόμενα βίας αμέσως».

Για την γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων δήλωσε: «Θέλω να κάνω διάκριση ανάμεσα στη βία κατά των γυναικών και το bullying των ανηλίκων και την παραβατικότητα που σχετίζεται με την καθημερινή εγκληματικότητα. Το περιστατικό των Αγίων Αναργύρων ήταν γροθιά στο στομάχι για μένα. Έρχεται ένα τέτοιο συμβάν να μας υπενθυμίσει ότι όσα κάνουμε δεν είναι αρκετά.

Δεν έχουμε καθημερινά γυναικοκτονίες, αλλά καταγγελίες για βία κατά των γυναικών και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερη άνεση να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία παρά το ότι έγιναν όλα λάθος στους Αγίους Αναργύρους».

Για τα Τέμπη 

«Το υλικό με τις συνομιλίες στα Τέμπη έφτασε ακέραιο στην δικαιοσύνη χωρίς καμία κυβερνητική ανάμειξη», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ με αυστηρό ύφος εξήγησε ότι την ώρα που επισκέφτηκε το νοσοκομείο στην Λάρισα δεν είχε στο μυαλό του τίποτα άλλο. Συγκεκριμένα είπε: «είναι προσβλητικό να λένε ότι την ώρα που προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τους επιζώντες, εμείς είχαμε στο μυαλό μας να πειράξουμε τα ηχητικά. Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη τι έχει γίνει» και πρόσθεσε «Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να κάνουν τον θυμό τους οργή είναι οι γονείς. Όχι τα κόμματα, αυτό είναι χυδαίο, να προσπαθούν να εργαλοποιήσουν τον πόνο των γονέων». Σε ερώτηση σχετικά με το μπάζωμα ανέφερε: «Πάρθηκε μια απόφαση επιχειρησιακά στο πεδίο, για να γίνει πιο σταθερό το έδαφος για να μπορέσουν να σηκώσουν τα βαγόνια. Δεν ήταν απόφαση της Κυβέρνησης. Ανυπόστατες θεωρίες συνομωσίας αναπαράγονται με μεγάλη συστηματικότητα». 

Οικονομία

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει μεταμορφωθεί, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων παραμένει χαμηλή. Σε σχέση με αυτό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της ακρίβειας είναι εδώ και ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών». «Δέσμευση μου ότι δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ τον κίνδυνο χρεοκοπίας» ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. 

Σχετικά με τις κινήσεις τις Κυβέρνησης για την ακρίβεια είπε, μεταξύ άλλων, ότι για να ελαφρυνθεί η κοινωνία

-Με μεγάλο κόστος για το κρατικό προϋπολογισμό επιδοτούσαμε το ρεύμα.

-Έχει γίνει πρόοδος στην αγορά για πολλά προϊόντα. Σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων έχουμε μειώσεις τιμών.

-Η μόνη απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς. Ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί σημαντικά. Μπορεί οι πολίτες να μην το αισθάνονται, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Τράπεζας 

-Θα υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό με συνέπεια για να πετύχουμε 

-Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό είναι μεγαλύτερες από την συνολική αύξηση του πληθωρισμού. 

Τέλος, δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποιητική συμμόρφωση από τις εταιρείες. Επεσήμανε ωστόσο, ότι «Υπάρχουν όμως εταιρείες που δεν έβαλαν μυαλό και συνεχίζουν να αισχροκερδούν. γι’ αυτό και συνεχίζουμε να επιβάλουμε πρόστιμα». 

Σε ερώτηση για τα υπέρογκα ενοίκια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις «για να μπορέσουν τα νέα ζευγάρια να έχουν στέγη. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» στοχεύει σε αυτό. Κοιτάμε μήπως βρούμε και άλλους πόρους για να το στηρίξουμε περαιτέρω. Το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής επίσης ένα μέτρο. Επιπλέον, κατασκευάζουμε και ανακατασκευάζουμε παλιές φοιτητικές εστίες». 

Ο τομέας της Υγείας

«Να τονίσουμε ότι τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι για επείγουσες εγχειρήσεις. Αφορά περιπτώσεις πιο απλές όπως ένας καταρράκτης και είναι μια φθηνότερη επιλογή έναντι των ιδιωτικών νοσοκομείων», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έδωσε την αποκλειστική είδηση ότι για κάποιες κατηγορίες ασθενών θα είναι δωρεάν και τα απογευματινά χειρουργεία. «Με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και χρόνο παραμονής στη λίστα αναμονής. Προσπαθούμε να βρούμε πόρους». Έχουμε βασικά ζητήματα προς επίλυση στις υποδομές είπε ο κ. Μητσοτάκης που υπενθύμισε ότι 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας ανακαινίζονται μερικώς ή πλήρως. «Έχουμε δομικά προβλήματα στο ιατρικό προσωπικό, αλλά αυτά είναι προβλήματα που δεν μπορεί να τα λύσει κανείς από τη μια στιγμή. ο πολίτης θα δει σιγά σιγά την αλλαγή, δεν μπορεί το σύστημα υγείας να αλλάξει μέσα σε μία μέρα», κατέληξε. 

Ευρωεκλογές & Τουρκία

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ψηφίζουμε για να δείξουμε πόση δυνατή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε ότι Εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027. «Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επειδή ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δει τα εσωτερικά του». Αν ξαναφουντώσει το κίνημα της αντισυστιμητικότητας με κόμματα που κινούνται με ένα μείγμα λαϊκισμού και τοξικότητα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευρωεκλογές ενώ θέτει τον πήχη στις ευρωεκλογές στο 17% άρα αναγνωρίζει ότι είναι δεύτερος. Το κάνει για τα εσωτερικά του ζητήματα. Χρειάζεται η χώρα εθνικές εκλογές; Προφανώς όχι. Δεν θα έχουμε εθνικές εκλογές. «Έχω μάθει ότι όταν κυβερνάς παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Ποτέ δεν φοβήθηκα το πολιτικό κόστος», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός. 

Θέλω όσο δυνατόν καλύτερο ποσοστό για να διαπραγματευτώ όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους αγρότες μας κ.α. Ψηφίζουμε για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες πιο αποτελεσματικά. Ψηφίζουμε για να στείλουμε εσωτερικό μήνυμα ότι οι μεταρρυθμισεις θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να το κάνει σε επίπεδο πολιτικών συσχετισμών.

Αισθάνομαι ότι βλέπω ένα remake. Βλέπω τον Κασσελάκη και τον Βελόπουλο και μου θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο που κυβέρνησαν. Δεν πρόκειται να συμβεί να κυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ-Ελληνική Λύση, αλλά για αυτό πιέζω να έχει υψηλότερο ποσοστό η ΝΔ».

Μέσα Μαΐου θα επισκεφτεί την γείτονα χώρα, και τονίζει ότι υπάρχει μια εικόνα εξομάλυνσης. «Δεν θέλουμε να έχουμε μπελάδες με την Τουρκία ούτε να είμαστε σε μια μόνιμη ένταση. Έχουμε μειώσει αρκετά τις εισροές λαθρομεταναστών στα νησιά. Θέλουμε σε κάθε συνάντηση μας να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο σκοπός της επίσκεψης μου είναι να συνεχιστεί το καλό κλίμα με την Τουρκία». 

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-desmefsi-mou-oti-den-tha-xanazisoume-pote-ton-kindyno-chreokopias.htm
Τυχαία Θέματα