Οι τράπεζες πέφτουν γιατί τα επιτόκια δεν θα πέσουν; Ο ΟΤΕ πρέπει να περιμένει τον Ιούνιο; Οι συνέταιροι του Τραμπ μπορούν να πουλήσουν;

08:27 11/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Υπάρχει ένα τμήμα της αγοράς που κάνει ότι θέλει, έχει τη δύναμη κι έχει και τη γνώση που είναι η δύναμη στο τετράγωνο. Υπάρχουν κι άλλοι και παίζουν τα ωραία χρήματά τους, αντί να τα παρκάρουν σε δύο-τρεις καλές εταιρίες και να περιμένουν. Οι πολλές κινήσεις είναι λάθος κι αν χάσεις το βηματισμό, δύσκολα τον ξαναβρίσκεις μετά.

Γιατί τα λέμε αυτά; Πως γίνεται να πέφτουν οι μετοχές επειδή δεν θα μειωθούν τα επιτόκια, λέμε τώρα κι όμως να ανεβαίνουν αυτές που ΔΕΝ ευνοούνται και να υποχωρούν αυτές που ευνοούνται; Απλή ερώτηση κάνουμε και δεν βλέπουμε να παίρνουμε απαντήσεις.

Είναι δυνατόν

να λέμε ότι τα επιτόκια θα αργήσουν να μειωθούν και να υποχωρούν οι τράπεζες; Που έχουν ευνοηθεί τα μέγιστα από την αύξηση των επιτοκίων; Σύμφωνα με την ΕΚΤ το μέσο περιθώριο των ελληνικών τραπεζών πέρυσι, ήταν 3,23% από τα ακριβότερα στην Ευρώπη. Μειώθηκε λίγο φέτος, αλλά αυξήθηκαν οι προμήθειες που χρεώνουν ή όχι;

Βάλτε τώρα και λίγα αν είναι τα νέα δάνεια που έχουν δώσει. Βάλτε και τα ομόλογα που αγόρασαν για να κάνουν αντιστάθμιση. Ότι γράφει είναι κέρδος για τις τράπεζες αυτή τη στιγμή και πάμε για έξι μήνες στους δώδεκα φέτος, με τα υψηλότερα επιτόκια της τελευταίας 15ετίας και βάλε.

Η Εθνική Τράπεζα χθες με το κλείσιμο στα 7,486 ευρώ, σημείωσε νέο υψηλό εννέα ετών. Μάλλον αυτό θα είδε και ο παίκτης που δανείστηκε 50.000 κομμάτια η μεγαλύτερη αύξηση στις δανεικές μετοχές. Χθες στο μεταξύ, η μετοχή έκανε όγκο συναλλαγών 3,5 εκατ. τεμάχια και πολύ περισσότερες μετοχές άλλαξαν χέρια σε πακέτα. Αλλά δε βαριέσαι. Αν πουληθούν σε επίκαιρη ώρα, μπορεί και να επηρεάσουν κάπως το κλείσιμο. Όχι τη συνεδρίαση όμως.

Οι αγοραστές που οδήγησαν το Γενικό Δείκτη ξανά στις 1.420 μονάδες, ελέγχουν την κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο. Έχουν πάρει και τις μετοχές και αρκετά από τα  συμβόλαια. Είναι αντισταθμισμένοι κι έχουν άνεση, αφού τα συμβόλαια σε μετοχές θα λήξουν τον Ιούνιο. ότι θέλουν θα κάνουν. Τα αυγά και τα πασχάλια τους πήραν.

Και κοιτάξτε και ωραίο παίξιμο στην αρχή της συνεδρίασης. Πέρασαν τις τιμές μικρή βολτίτσα κάτω στην αρχή, για να κλείσουν και τα ανοδικά χάσματα. Με ανοδικό χάσμα που έκλεισε είχε ανοίξει η Εθνική Τράπεζα. Δεν το έκλεισε στην αρχή, το έκλεισε όμως στις 15.30 στη μικρή υποχώρηση πριν το ανοδικό φινάλε.

Επισκεφθήκαμε τον ΟΤΕ για πρώτη φορά με την έκθεση της Αμβροσίας. Είχαμε βρει την τιμή-στόχο σωστή και διαφωνούσαμε με την αιτιολόγηση. Η μετοχή έχασε το 200άρη και δέχθηκε ρευστοποιήσεις. Στα χαμηλά πρόσφατα, επισημάναμε το πολύ χαμηλό downside risk. Ο Ιούνιος πλησιάζει, η μετοχή με τόσες ρευστοποιήσεις παλεύει επίμονα και ο Χάμιλτον φεύγει από τη Μερσεντές και θα πάει στη Φερράρι. Ο κ. Νεμπής έρχεται.

Η μετοχή επανήλθε πάνω από το 200άρη εδώ και μέρες, σε αντίθεση με άλλες που ούτε χθες- λέμε τώρα… Ακόμα κι αν αργήσει για να συντονιστεί με το νέο CEO η μετοχή επιβεβαιώνει το περιορισμένο ρίσκο, αλλά μερικά πράγματα κάποια στιγμή προεξοφλούνται. Ωστόσο μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, μπορεί να μη συνεχίσει άμεσα. Να ξεχαστούν αυτές οι σκέψεις λίγο.

Μέχρι να το πάρουν απόφαση οι traders η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είχε φύγει. Νόμιζαν ότι θα διορθώσει όπως οι άλλες αλλά εκεί ήταν που πήρε απόσταση από τους διστακτικούς και τους έβαλε μετά να κυνηγάνε.

Μα ποιος είναι που πήρε δανεικές 2.748 μετοχές Jumbo από 936 προχθές και τι θα πρωτοκάνει με αυτές σε ένα χαρτί που το προσέχουν;  Είναι και μεγάλη η τιμή, δεν μπορείς να δανειστείς πολλές.

Νέα μεγάλη πτώση στη μετοχή του Τραμπ κάτω από τα 35 δολάρια. Ο ιδρυτής του Fox λέει ότι είναι «απάτη» κι ας είναι το κανάλι Fox από αυτά που βλέπουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Στο μεταξύ οι συνεταίροι του στην εταιρία media, τσακώνονται μαζί του, γιατί θέλουν να τους επιτραπεί να πουλήσουν μετοχές, πριν λήξει η περίοδος που απαγορεύει πωλήσεις. Σκέφτονται οι άνθρωποι, ότι προλάβουμε τώρα, γιατί θα ξεφουσκώσει τελείως το meme stock.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-trapezes-peftoun-giati-ta-epitokia-den-tha-pesoun-o-ote-prepei-na-perimenei-ton-iounio-oi-synetairoi-tou-trab-boroun-na-poulisoun.htm
Τυχαία Θέματα